Poļu dizaineri pacēla ebreju jautājumu

foto: style.rbc.ru
foto: style.rbc.ru

Polijas zīmols Risk izvirzīja nedaudz neparastu mērķi – vētīt pasaulē mīlestību pret daudz cietušo ebreju tautu. Ar krekliņu kolekcijas palīdzību ar „izaicinošiem, atjautīgiem un interesantiem” uzrakstiem.

Uz jautājumu, kā sanāca, ka kolekcija, kura ir piesātināta ar mīlestību pret ebreju tautu, parādījās tieši Polijā, dizaineri atbild, ka ebreju tēma šodienas Polijā, tāpat kā Soho Ņujorkā agrāk bija briesmīga un bīstama, bet šodien – trendā. Pat Polijas Glamour tagad raksta par mīlestību pret ebrejiem.

„Šī kolekcija ir domāta ne tikai tiem, kuri pieder pie ebreju kultūras un negrib zaudēt sakarus ar etniskajām saknēm, bet vienkārši tiem, kuri jūt simpātijas” – stāsta dizaineri oficiālajā projekta Indiegogo mājas lapā. Kā parasti, naudas projekta realizācijai nav, bet ir jūra entuziasma.
Dizaineri izdomāja 6 uzrakstus, kuriem pēc viņu domām jāuzsver ebreju pievilcība. Un paskaidroja kādēļ, – vēsta style.rbc.ru

I love J Forever (Es vienmēr mīlēšu ebrejus)

Aktuāls tiem, kuri satiekas vai dzīvo kopā ar ebreju. Sirdī, kura nomainīja trafareto „love”, „iebūvēts” Bībeles septiņu žuburu svečturis (menora).

You had me at shalom (Jūs man iepatikāties, pateikdams „Šalom)

Dizaineri apgalvo, ka visas ebreju tautas mīlestība vai kā minimums draudzība ar iespaidīgu tās daļu cilvēkam šādā krekliņā ir nodrošināta. Tiesa, visdrīzāk tās daļas, kura varēs pareizi izlasīt saukli, t.i., minimums pārliecinātā angļu valodā, kuras leksikā ir izteiciens you had me at hello.

Thanks to my Mum (Paldies, māmiņ!)

Lai izvairītos no liekām šaubām un neveiklības, katru reizi atbildot uz jautājumu, pa kādu līniju tika nodotas ebreju asinis. Turklāt uzraksts ir uz ļoti siltas jakas par prieku ebreju mammai un rotāta ar Dāvida zvaigžņu veida sniegpārsliņām.

Oy Oy Oy My boy is Goy (Ai–ai–ai, mans draugs ir Goy)

Tautas ticējums vēsta, ka ebreju sievietes dod priekšroku citiem vīriešiem. Kā tieši tam jāstimulē mīlestība pret ebreju tautu un jāuzsver viņa fiziskā pievilcība – nav saprotams. Kaut gan, iespējams, lai stimulētu citu tautību vīriešu dziļāku interesi pret ebreju sievietēm.

OY* (Ai*)

„Vai atceraties „Sekss un lielpilsēta” 5. sezonu?”, – ar aizrautību interesējas dizaineri. Kā lai neatceras. Kopumā tur viena no varonēm – Šarlote nolēma pārņemt jūdaismu. Un lūk, pierunājot rabīnu un izejot visus rituālus, pirmo reizi izrunājusi „Ai”, viņa sāka justies kā ebrejiete.

Got chutzpah over charm (Nekaunības manī ir vairāk nekā šarma)

Runa nav par banālu nekaunību, bet par to, kura ir nākusi no jidiša. Tā ir par pārliecību par sevi, taisnumu un godīgumu. Un tieši tas ir galvenais virzītājspēks un tieši, pateicoties šai specifiskajai nekaunībai ar eksotisku nosaukumu, ebreju nāciju kļuva par „start–up” nāciju.

Kolekciju sola izgatavot no legāliem audumiem, apģērbi pēc taustes būs patīkami un apburoši, bet bez jakām un krekliņiem būs bērnu bodi, klēpjdatoru maisiņi un kaklasaites.
 


Написать комментарий