„Goda daugavpilietis” Aleksejs Solovjovs aicina uz tikšanos Latgales Centrālajā bibliotēkā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latgales Centrālā bibliotēka sen nav tikai vieta, kur var iepazīties ar jaunām grāmatām, uzzināt jaunākās ziņas, izlasīt žurnālu vai laikrakstu.

Pēdējā laikā bibliotēkā cikla „Literārā sestdiena” ietvaros notiek tikšanās ar vietējiem literātiem. Sestdien, 8.februārī, bibliotēkas periodikas lasītavā pilsētnieki varēs tikties ar Daugavpils dzejnieku Alekseju Solovjovu.

Dzejnieks pilsētā ir labi pazīstams: viņš ir Goda daugavpilietis, kurš pusgadsimtu ir veltījis žurnālistikai, savulaik bija „Latvijas goda žurnālists” un PSRP Rakstnieku savienības loceklis. Pagājušā gada vasarā nosvinēja 80 gadu jubileju, laižot klajā septīto dzejoļu krājumu.

Neskatoties uz visai solīdu vecumu, Aleksejs Solovjovs ir enerģijas un jaunu ideju pilns, aktīvi piedalās pilsētas kultūras dzīvē, sadarbojas ar literātu apvienību „Hronos”.

Pēc dzejnieka vārdiem, dzīve viņu esot lutinājusi, viņam nācās daudz strādāt, taču viņš esot pārliecināts, ka dzīve ir skaista, bet pasaule – daudz labāka, nekā mums šķiet.

Aleksejs Solovjovs dzimis 1932.gada 20.martā Krāslavas rajonā, absolvēja Krāslavas 2.vidusskolu, studijas turpināja Daugavpils Pedagoģiskā institūta Filoloģijas fakultātē. Publicists un dzejnieks Aleksejs Solovjovs ilgus savas dzīves gadus darbojās žurnālistikā, strādājot par Daugavpils avīzes „Красное знамя” atbildīgo sekretāru un redaktora vietnieku. 2005.gadā par mūža ieguldījumu Daugavpils kultūras attīstītībā Aleksejam Solovjovam piešķīra titulu „Goda daugavpilietis”.
 


Написать комментарий