Uzsākta SIA „DDzKSU” reorganizācija: darbā pieņems jaunus darbiniekus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

4.februārī SIA „Daugavpils DzKSU” notika preses konference, kurā sabiedrības vadītājs Jevgeņijs Oļenovs (Latgales partija) paziņoja par apkalpojošās organizācijas restrukturizācijas uzsākšanu.

Restrukturizācija notiks mēneša laikā, martā vadība sola pastāstīt par sasniegto un to, kas vēl būtu izdarāms rezultātu sasniegšanai.

Jevgeņijs Oļenovs pastāstīja, ka restrukturizācijas ietvaros dažas struktūrvienības tiks samazinātas, bet tiks ieviestas arī jaunas. Tiks izveidota būvnieku brigāde, par ko jau tika ziņots.

Reorganizācijas mērķis ir sabiedrības darbības efektivitātes un daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apkalpošanas kvalitātes uzlabošana. Patlaban tiek izstrādāts štata vienību darba pienākumu apraksts, tiek plānots sadalīt pienākumus personāla vidū, daudz konkrētāk noteikt uzdevumus un atbildības zonas.

Dažas štata vienības tiks samazinātas, bet strādājošajam personālam piedāvās citus amatus, atzīmēja sabiedrības vadītājs.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, J.Oļenovs paziņoja, ka sabiedrības restrukturizācija nebūšot globāla, tā skars tikai atsevišķas štata vienības. Tiek plānots, ka uzsāktais process ļaus efektīvāk izmantot sabiedrības finanšu un ražošanas resursus.

J.Oļenovs atzīmēja, ka, uzsākot darbu šajā amatā, bija izvirzījis vairākus uzdevumus, vienas no tiem – izanalizēt sabiedrības finanšu un ražošanas darbību, izstrādājot nepieciešamās rekomendācijas. Atbildot uz jautājumu par to, kāds ir restrukturizācijas iemesls, un vai tas ir saistīts ar sliktu sabiedrības darbību, tās vadītājs paziņoja, ka nevar teikt, ka sabiedrība strādāja slikti, viņš sabiedrību salīdzināja ar dzīvu organismu, kas pastāvīgi mainās. J.Oļenovs atzīmēja, ka lielākais sabiedrības darbības trūkums – nepietiekama komunikācija.

Plašāk runājot par restrukturizācijas procesu, J.Oļenovs pastāstīja, ka tiks grozīti nodaļu nosaukumi (piemēram, darbosies divas atsevišķas nodaļas – Juridiskā nodaļa un Personāla nodaļa), diez vai tiks samazināts pārvaldoša personāla skaits, darbā tiks pieņemti jauni darbinieki.

Pieaugs ar darbinieku darba algām saistītā izdevumu daļa, tomēr, pēc J.Oļenova vārdiem, tas neietekmēs SIA „DDzKSU” tarifus.

Jāpiebilst, ka pirms pašvaldību vēlēšanām daži deputāti ziņoja, ka nepieciešams samazināt SIA „DDzKSU” darbinieku skaitu, tas samazinātu apkalpošanas tarifu. Pašreizējā situācija liecina, ka reorganizācijas process notiks, bet tarifu tas neietekmēs.
 


Написать комментарий