No februāra negodprātīgiem daugavpiliešiem nāksies maksāt par ūdens starpību 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Februārī preses konference SIA „Daugavpils DzKSU” notika nevis pēc, bet pirms rēķinu nosūtīšanas iedzīvotājiem, lai būtu iespējams brīdināt klientus par izmaiņām, kuras attiecas uz ūdens starpību.

SIA „DDzKSU” paziņoja, ka ūdens starpības jautājums mūsu pilsētā ir aktuāls, tādēļ organizācija nolēma pastāstīt klientiem, kas un kā tagad maksās par ūdens starpību.

SIA „DDzKSU” Abonentu nodaļas vadītāja Ludmila Fedosova pastāstīja, ka pagājušā gada oktobrī stājās spēkā grozījumi MK noteikumos, un no 1.janvāra rēķinos tiks iekļautas visas grozījumos noteiktās prasības.

Tādējādi ūdens starpību segs 4 negodprātīgu īpašnieku kategorijas, ja šādu kategoriju nebūs – to segs visi īpašnieki. Rēķinos par janvāri, kurus iedzīvotāji saņems februārī, starpību sadalīs starp īpašniekiem, kuri:

1. vismaz trīs mēnešus pēc kārtas neiesniedz skaitītāja rādījumus;
2. savā dzīvoklī nav uzstādījuši skaitītājus;
3. kuri neļauj pārvaldniekam atkārtoti pārbaudīt skaitītāju rādītājus dzīvoklī, par ko viņš rakstiski brīdinājis īpašnieku;
4. skaitītājos konstatēti bojājumi vai tie trīs mēnešus nav verificēti.

Ja šādu iedzīvotāju kategoriju nebūs, t.i., visi īpašnieki būs godprātīgi, ūdens starpība vienādās daļās tiks aprēķināta visiem dzīvokļu īpašniekiem. Jāņem vērā, ka noteikumi nenosaka ūdens apjomu, kuru var aprēķināt.

SIA „DDzKSU” paskaidroja, ka, piemēram, ja īpašnieks atrodas ārzemēs, un ūdens netiek lietots, viņš par to var paziņot un sabiedrība norādīs, ka ūdens netiek patērēts. Šajā gadījumā viņš nenonāks vienā no 4 iedzīvotāju kategorijām un viņam nenāksies maksāt par ūdens starpību. Ja daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā netiks konstatēts neviens negodprātīgs īpašnieks, ūdens starpību vienādās daļās sadalīs starp visiem īpašniekiem, tostarp to, kas atrodas ārzemēs.

Tādējādi, ja cilvēks attaisnojošo iemeslu dēļ nevar iesniegt rādījumus un riskē nonākt negodprātīgo īpašnieku kategorijā, viņam par to jāpaziņo SIA „DDzKSU” (elektroniski vai telefoniski).

SIA „DDzKSU” atzīmēja, ka pašreizējie ūdens starpības sadales noteikumi esot loģiski. Agrāk aprēķinātas ūdens starpības daudzums bija atkarīgs no patērētā ūdens daudzuma, un tas, kas godīgi norādīja patērētā ūdens daudzumu, par ūdens starpību maksāja vairāk. Tagad, ja negodprātīgi īpašnieki netiks konstatēti, visi īpašnieki par ūdens starpību maksās vienādās daļās, un viņiem nebūs iemesla samazināt rādījumus.

SIA „DDzKSU” norādīja, ka jauni noteikumi ir spēkā, kamēr dzīvokļu īpašnieki nav pārņēmuši mājas pārvaldīšanas tiesības un noteikuši savu metodiku. L.Fedosova pastāstīja, ka SIA „DDzKSU” rīcībā ir 136 sapulču protokoli, saskaņā ar kuriem ūdens starpība tika aprēķināta pēc citas metodikas (piemēram, visiem vienādās daļās vai tiem, kuri noteiktajā posmā nebija iesnieguši rādījumus). Tagad minētiem īpašniekiem būs jāpieņem lēmums – jāpiekrīt jauniem MK noteikumiem vai jāizstrādā sava metodika.

Patlaban SIA „DDzKSU” sāk sastādīt rēķinus. Pēc aprēķina, kas tiks veikts saskaņā ar jaunu metodiku, katra adrese tiks izpētīta, lai izvairītos no pārsteigumiem.


Написать комментарий

Bet kā tad būs ar to kategoriju, kuri, piemēram, norāda, ka izlietots viens "kubs", bet reāli iztecināti 10?