Daugavpils pilsētas pašvaldībai nav šaubu par nepieciešamību izveidot Veselības komisiju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas mēram Jānim Lāčplēsim kārtējā preses konferencē uzdeva jautājumu, vai, viņaprāt, ir nepieciešams izveidot komisiju, kura nodarbotos ar veselības aizsardzības jomas jautājumiem un kuras izveidošanu ierosina divi pilsētas domes deputāti.

Jāatzīmē, ka pārējie Daugavpils reģionālās slimnīcas līdzdibinātāji (Daugavpils novada domes un Ilūkstes novada dome) nesteidzas apstiprināt, ka piedalīsies komisijas darbā.

Atbildot uz jautājumu, vai šāda komisija ir nepieciešama, un, kāpēc līdzdibinātāji nesniedz atbildi par gatavību piedalīties komisijas darbā, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja:

„Mūsu pozīcija ir skaidra un saprotama. Ja mums būtu šaubas par nepieciešamību veidot šādu komisiju, mēs to neierosinātu. Divi mūsu deputāti – Borisjonoka kungs un Joksta kungs – ir ārsti, un viņi šo jautājumu apsprieda, tā bija galvenokārt Borisjonoka kunga iniciatīva. Šobrīd medicīnas iestādes darbojas vairāku pašvaldību robežās. Daugavpilī tā ir reģionālā iestāde, kura apkalpo tuvumā esošas pašvaldības, tādēļ kopīga slimnīcas darbības koordinēšana iedzīvotājiem varētu būt izdevīga. Diemžēl pagaidām kolēģu atbildi neesam saņēmuši”.

Jautājumu, kāpēc līdzdibinātāji nesteidzas dot atbildi, pilsētas mērs ieteica uzdot minētiem līdzdibinātājiem, nevis viņam.


Написать комментарий