Google par godu Soču Olimpisko spēļu atklāšanai uzlika geju simboliku

Google meklēšanas sistēma simboliski nomainīja savu oficiālo logotipu Soču Olimpisko spēļu starta dienā. Dažādu ziemas sporta veidu attēlojums izpildīts LSBTTIQ kustības karoga krāsās.

Zem meklēšanas joslas galvenajā Google lapā ievietots Olimpiskās hartas citāts: „Ikvienam cilvēkam ir tiesības nodarboties ar sportu. Ikvienam cilvēkam bez jebkādas diskriminācijas ir garantētas iespējas nodarboties ar sportu, olimpisma, draudzības, solidaritātes un godīgas spēles principu garā”, – ziņo hitech.newsru.com.

Skotijā pārdošanā ir pieejams alus „ne gejiem” ar nosaukumu „Sveicināti mani sauc Vladimirs”.

Portāls Gay.ru atzīmē, ka krievu valodas segmentā meklēšanas sistēma pirmo reizi izšķīrās par šādu atklātu geju atbalstu – iepriekš šādi attēli parādījās dažādās konfigurācijās tikai domēnu zonā .com. Kaut gan krievu Google kopā ar visu pasauli svinēja mākslinieka Kita Haringa 54 gadi un matemātiķa Alana Turinga 100 gadu jubileju.

Atzīmēsim, ka Krievijā skandalozi apstiprinātais likums par geju propagandas aizliegumu kļuva par bažu iemeslu, ka geji un lesbietes tiks vajāti sportistu un līdzjutēju vidū, kuri ierodas uz Olimpiādi, kā arī kļuva par formālu dažu valstu vadītāju atteikšanās no vizītes uz Sočiem. Plaša Olimpisko spēļu boikota perspektīvu gaismā Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kā arī citi augsti ierēdņi apsolīja, ka Sočos gejiem būs „ērti”. ASV delegācija demonstratīvi iekļāva savā sastāvā pazīstamus geju kustības pārstāvjus. 


Написать комментарий