Prezidents Obama: ASV turpinās aizstāvēt ticības brīvību visā pasaulē

foto: newsru.com
foto: newsru.com

ASV prezidents Baraks Obama, kurš nesen uzstājās galvaspilsētas Hilton Nacionālajās lūgšanu brokastīs, paziņoja, ka ASV turpinās aizstāvēt ticības brīvību visā pasaulē, jo uzskata, ka tā ietilpst cilvēka pamattiesību un brīvību skaitā, ziņo newsru.com.

Lūgšanu brokastis ir tradicionāla dažādu konfesiju pārstāvju tikšanās, kuras notiek pēc valsts Kongresa iniciatīvas kopš 1952. gada.
„Mēs joprojām atbalstīsim reliģisko brīvību visā pasaulē”, – apgalvoja B. Obama. „Mēs turpināsim aizstāvēt visu cilvēku tiesības brīvi praktizēt savu ticību, un kā agrāk cīnīsimies ar tādu pretīgu parādību kā antisemītismu” – ITAR–TASS citē Obamas vārdus.

Valstu vidū, kurās saglabājas satraucošs stāvoklis ticības brīvības jomā, viņš minēja Ēģipti, Irānu, Ķīnu, Mjanmu un Sudānu. ASV prezidents aicināja Izraēlu un Palestīnu miera sarunu laikā vienoties par visu ticīgo netraucētu piekļuves nodrošināšanu vietām, kuras dažādu konfesiju pārstāvji uzskata par svētām, un atgādināja par nepieciešamību nodrošināt vienlīdzīgas tiesības visām reliģiskajām minoritātēm Sīrijas bruņotā konflikta noregulēšanas gaitā.  


Написать комментарий