Daugavpils novada iedzīvotāji varēs izteikt savu viedokli par teritoriālā plānojuma jauno versiju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās Daugavpils novada domes 13. februāra sēde gaitā tika izskatīti uzreiz divi jautājumi par Daugavpils novada teritoriālo plānojumu.

Kā paziņoja Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas Plānošanas daļas vadītāja Olga Lukaševiča, tādēļ, ka Valsts meži apstrīdēja divus Daugavpils novada teritoriālā plānojuma punktus, kā arī saskaņā ar saņemtajiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ieteikumiem, teritoriālā plānojuma dokumentācijā jāveic daži labojumi.

„Tā kā jautājumus, kurus apstrīdēja Latvijas Valsts meži ir ļoti grūti risināt, šodien mēs varam sākt Daugavpils novada teritoriālā plānojuma virzīšanas procesu, kas paredz arī tā otrās redakcijas sabiedrisko apspriešanu. Lai mēs to varētu sākt, jāveic atbilstoši labojumi, kuri atbilst jaunajai likumdošanai” – O. Lukaševiča.

Jāatzīmē, ka runa ir par to, ka viens no Valsts mežu apstrīdētajiem punktiem attiecas uz to, ka Daugavpils novada pašvaldība nevar aizliegt vai ierobežot derīgo izrakteņu ieguvu teritorijā, kura ir paredzēta mežsaimniecības darbības veikšanai. Savukārt otrais punkts atrunā meža aizsargjoslas platību un izvietojumu ap Daugavpils pilsētu.

Otrais izskatāmais jautājums attiecas uz novada teritoriālā plānojuma otrās redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai. Pēc Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas Plānošanas daļas vadītājas vārdiem visi dokumenti un karte visiem interesentiem drīzumā būs pieejama Daugavpils novada municipālajā portālā, kā arī pagasta pārvalžu mājas lapās, bet speciāla sapulce par šo jautājumu netiks organizēta.

Daugavpils novada domes deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu abos jautājumos bez piezīmēm un papildjautājumiem.
Atgādināsim, ka iepriekš šos jautājumus izskatīja arī Daugavpils novada domes Tautsaimniecības komisijas locekļi.


Написать комментарий