Vācijas ārlietu ministrs aicināja ES atvelt vīzu režīmu ar Krieviju

foto: korrespondent.net
foto: korrespondent.net

Franks Valters Štainmaijers domā, ka tas ļaus ievērojami uzlabot attiecības starp Krieviju un Eiropas Savienību.

Bezvīzu braucieni ļaus paspert milzīgu soli uz priekšu Eiropas Savienības un Krievijas attiecībās, paziņoja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Štainmaijers, ziņo Interfaks.

„Mūsu kopējais mērķis ir izdarīt tā, lai ES iedzīvotāji pēc iespējas biežāk apmeklētu Krieviju, bet Krievijas pilsoņi – Eiropas Savienības valstis. Bezvīzu braucieni ļaus paspert milzīgu soli uz priekšu mūsu attiecībās. Un ilgtermiņa perspektīvā mēs joprojām tiecamies uz vīzu režīma atcelšanu. Pārrunās par šo jautājumu beidzot ir sasniegts zināms progress”, – viņš uzsvēra.

Pēc viņa vārdiem patlaban ir svarīgi pēc iespējas ātrāk izveidot nepieciešamos tiesiskos un tehniskos priekšnosacījumus vīzu atcelšanai. Vācijas ārlietu ministrs atzīmēja, ka pastāv jautājumi, kuros Vācijas un Krievijas viedoklis atšķiras, piemēram, priekšstati par valstu un sabiedrības savstarpējām attiecībām, tiesiskuma un pilsoņu tiesību virsvadība un ārpolitikas tēmas, – ziņo korrespondent.net.

„Stabilitātes nodrošināšanai valsts iekšienē un veiksmīgai tās interešu pārstāvēšanai starptautiskajā arēnā jāorganizē atklātas diskusijas un kritiska domu apmaiņa. Un tas, ka Krievijā ne visi piekrīt šai nostājai, tam nevajadzētu liegt mums piedalīties dialogā. Tieši otrādi: lai tas kļūst par vēl lielāku intensīvas saskarsmes stimulu”, – atzīmēja Štainmaijers.

Tāpat viņš piebilda, ka nav vērts nivelēt attiecības līdz pastāvošajām atšķirībām, jāakcentē uzmanība uz to, kas vieno.

„Gribētos, lai mūsu sadarbība izplatītos uz jaunām sfērām – tiesībām, veselības aizsardzību, vietējo pašvaldību, izglītību, zinātni, energoefektivitāti, apkārtējās vides aizsardzību”, – noslēdza Vācijas diplomātijas vadītājs.          


Написать комментарий