Portāla Gorod.lv aptauja: ceturtdaļu mūsu lasītāju politika neinteresē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka pusi no lasītājiem interesē politiskā situācija pasaulē.

12% respondentu paziņoja, ka viņus interesē Latvijas politika, 9% - Krievijas politika. Tikai 1% aptaujāto interesē ES darbība, dažus respondentus interesē politiskā situācija ASV.

25% respondentu atzina, ka viņus politika neinteresē.

Kāpēc būtu jāinteresējas par politiku? Sanantonio universitātes neirologs Džons Roučs uzskata, ka normāla interese par politikā notiekošo stimulē smadzeņu daivu, kuras atbild par motivācijas procesiem, darbību. Piedalīšanās priekšvēlēšanu kampaņās, mītiņos ietekmē cilvēku vairāk, nekā parasta novērošana.

Ja cilvēkam ar motivāciju viss ir kārtībā, viņa interesi par politiku var paskaidrot ar to, ka, būdams teorētiski izglītots, cilvēks labāk saprot, kas notiek. Izprotot šo loģiku, cilvēks var prognozēt notikumu attīstību un pieņemt svarīgus lēmumus, piemēram, par uzkrājumu „glābšanu” vai aizbraukšanu no valsts.

Jāņem vērā arī padoms par to, ka pastiprināta interese par valsts iestāžu darbību var novest pie paranojas.

Bieži vien vārds „politika” cilvēkiem asociējas ar kaut ko nepatīkamu un netīru. Pārsvarā cilvēki neinteresējas par politikā notiekošo, jo ir ērtāk uzskatīt, ka visas nelaimes notiek politiķu dēļ, kuri „pavisam ir zaudējuši kauna sajūtu”.

Un, protams, nav jāaizmirst aforisms: ja neinteresēsies par politiku, tā interesēsies par tevi.
 


Написать комментарий