Daugavpils novadā notiks atklātais zemledus makšķerēšanas čempionāts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes municipālais portāls ziņo, ka šajās brīvdienās, 22. februārī uz Sventes ezera jau piekto reizi notiks Daugavpils novada atklātais zemledus makšķerēšanas čempionāts.

Tādējādi saskaņā ar sacensību nolikumu tā galvenais mērķis ir zemledus makšķerēšanas kā veselīga un aktīva sporta veida popularizēšana. Turklāt ar tā palīdzību tiks noteiktas labākās zemledus makšķerēšanas komandas un individuālie sportisti.

Jāatzīmē, ka sacensībās var piedalīties novada pagastu, mācību iestāžu, uzņēmumu, iestāžu komandas un republikas novadu un pilsētu zemledus zvejas cienītāji. Jauniešiem (vecumā no 17 gadiem) un sievietēm sacensības notiks tikai individuālajā vērtējumā.

Uzvarētājus noteiks pēc noķerto zivju kopējā svara pēc priekšsacīkšu sacensībām sektoros. Ir atļauts izmantot tikai vienu makšķeri, vienu mormišku un jebkuru ēsmu, izņemot dzīvas vai beigtas zivis. Svarīgi, lai katram sacensību dalībniekam būtu līdzi makšķerēšanas karte.

Daugavpils novada jaunieši un dāmas sacensībās var piedalīties bez dalības maksas. Savukārt vīriešiem, kuri plāno uzstāties individuāli, jāsamaksā dalības maksa 3 eiro apmērā, bet citu pašvaldību komandām – 7 eiro apmērā.

Atliek vien piebilst, ka sacensībām var pieteikties pa tālruņiem: 65476819 vai 2 9408405, kā arī rakstot e-pastu: eduards.lihoveckis@dnd.lv līdz 20. februāra plkst. 12:00.

Sacensību dalībnieku reģistrācija sestdien notiks no plkst. 6:20 līdz 07:00 Sventes vidusskolā, pēc tam visi dosies uz ezeru, kur sāksies 3 un 4 stundu individuālās un komandu sacensības.


Написать комментарий