Bijušais vicemērs: Ja tūrisms joprojām ir Daugavpils prioritāšu vidū, jāpievēršas Cietokšņa attīstībai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka pēdējā laikā Daugavpils cietoksnis arvien biežāk tiek pieminēta kā kultūras objekts, kas attīstās, daudzi pilsētnieki raizējas par cietokšņa saglabāšanu.

Viņi sūdzas ne tikai par automašīnām, kuras pa cietokšņa ielām traucas lielā ātrumā, bet arī iestājas pret autostāvvietas būvniecību sporta laukuma vietā.

Portāls Gorod.lv pēc komentāriem vērsās pie bijušās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieces Līvijas Jankovskas, kura savulaik piedāvāja padarīt Cietoksni par tikai gājējiem pieejamu teritoriju.

Pēc viņas vārdiem, tūrisma objekta infrastruktūra rūpīgi jāpārdomā. „Cietoksnī dzīvo cilvēki, kuriem, tāpat kā tūristiem, jājūtas komfortabli.

Uzskatu, ka šajā vēsturiskajā teritorijā jāievieš lieli ātruma ierobežojumi. Kā piemēru var minēt citas valstis, kurās vēsturiskie objekti nav tikai tūrisma objekti, bet tajos dzīvo cilvēki.

Bez šaubām, tūrisms jāattīsta un jārūpējas par tūristu piesaistīšanu, bet šajā jomā jāizvirza stingras prasības. Protams, Cietoksnis atrodas tālu no pilsētas centra, tādēļ jāpadomā par īpašiem autobusu reisiem. Marka Rotko mākslas centra ieejas biļetes nav lētas, ja turpat netālu vēl darbosies maksas autostāvvieta, kura arī nebūs no lētajām, diez vai tūristu skaits pieaugs.

Ja tūrisms joprojām ir viena no Daugavpils prioritātēm, tam jāpievērš īpaša uzmanība”, pastāstīja L.Jankovska.


Написать комментарий