Rēzeknes Kultūras nams darbu turpinās

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

14. februārī Rēzeknes pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums par pašvaldības aģentūras „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” reorganizāciju, bet konkrēti par struktūrvienību „Rēzeknes pilsētas kultūras nams”. Kultūras namam deleģētās funkcijas tiks nodotas tieši pašvaldības aģentūrai „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs”, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Lēmums par reorganizāciju tika pieņemts, pamatojoties uz dažiem ļoti svarīgiem faktoriem, tostarp arī tāpēc, ka Kultūras nams nevarēja pilnā apjomā pildīt savas funkcijas (kvalitatīvu kulturāli izglītojošu un izklaidējošu pasākumu programmu nodrošināšana) un līdz ar to nevarēja izpildīt budžeta ienākumu plānu.

Tā kā presē parādījās informācija par to, ka Kultūras nams tiks burtiski aizslēgts ar atslēgu, Rēzeknes pilsētas dome oficiāli paziņo, ka pilsētas Kultūras nams turpinās darbu pilnā apmērā, paliekot kā mēģinājumu un uzstāšanās vieta tautas teātrim un tā jaunatnes studijai, četriem koriem, divām kapelām, diviem folkloras ansambļiem, sešiem deju kolektīviem un tautas lietišķās mākslas studijai „Dzīpariņš”. Pilnīgi visi tautas amatiermākslas kolektīvu vadītāji, koncertmeistari, mākslinieks-noformētājs, teātra kostīmu mākslinieks-scenogrāfs, tautas teātra vadītājs, skaņu un gaismu operators ir pārcelti darbā uz pašvaldības aģentūru „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” (Domes lēmums Nr.323 2013. gada 20. decembrī). Turklāt, lai atbalstītu radošo kolektīvu daudzveidību, saglabātu un attīstītu nemateriālo kultūras mantojumu, pašvaldības aģentūra „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” štatu sarakstā iekļāva vīru kora „Graidi” diriģenta amatu. Štatu samazināšanai ir pakļautas 19 vienības, tostarp Kultūras nama vadība, daļa no tehniskā personāla un sētnieki. Turklāt no septiņiem sētniekiem, kas ir pakļauti štatu samazināšanai, pieciem jau ir nodrošināts darbs pašvaldības uzņēmumā „Rēzeknes Namsaimnieks”, divi no piedāvātā darba atteicās. Kā teica pašvaldības aģentūras „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” direktore Jūlija Danilina, visi uz darba algas rēķina ieekonomētie līdzekļi tiks izmantoti Kultūras nama un tā kolektīvu vajadzībām (piemēram, jaunu tērpu iegādei).

„Vēlreiz gribu uzsvērt, ka pilsētas Kultūras namu neviens neslēdz. Mēs visi gribam, lai šī vēsturiskā ēka paliktu kā tradicionālās kultūras pavards un ērtas mājas daudziem radošajiem kolektīviem. Ēka ir ļoti sliktā stāvoklī, un šobrīd tiek izstrādāts tehniskais projekts tās rekonstrukcijai un siltināšanai. Pavasarī plānots jumta remonts. Runājot par reorganizāciju, tad darbības efektivitāte, štatu saraksts un deleģēto funkciju izpildes kvalitāte tiks rūpīgi analizēta visās pašvaldības aģentūras „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” struktūrās,” deputātu lēmumu komentēja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.


Написать комментарий