Klasiskais mājas televizors aiziet pagātnē

foto: style.rbc.ru
foto: style.rbc.ru

Ar InAir palīdzību parastais mājas televizors pārvēršas par interaktīvu mēdiju paneli, kuram ir ne tikai video karte, bet arī tas pastāvīgi atjauno informāciju no interneta.

Kā tas strādā: pieņemsim, jūs skatāties „Formulas 1” televīzijas translāciju. Ļoti bieži nevar apskatīt tabulu vai pilotu biogrāfiju ēterā – jāgaida, kamēr visu vai nu pastāstīs diktori, vai uz ekrāna izvadīs televīzijas ļaudis, vai patstāvīgi jāatver dators. Ar InAir šādu grūtību nav: ar speciālu žestu gaisā vai novilkšanu pa viedtālruņa ekrānu var izsaukt uz televizora ekrāna papildus vizuālo „slāni” ar visām interesējošajām ziņām. Programma automātiski tās atrod internetā, izmantojot savus algoritmus. Ar pāris kustību palīdzību var uzzināt, kā sezonā uzstājās Sebastjans Fetels, ar kādu numuru viņš brauc nākamajā braucienā, un tas viss, neatraujoties no skatīšanās, jo informācijas „slānis” ir caurspīdīgs, – ziņo style.rbc.ru.

Tas pats attiecas arī uz kino filmām: aktieru saraksts, budžets, konspekti un recenzijas – sarakstu var turpināt un turpināt. Pastāv pat iespēja atrast vienas no dziesmām vārdus, piemēram, Adeles Skyfall, ja jūs skatāties Blondīni.

Var paralēli sarakstīties Twitter vai facebook, nenolaižot acis no ekrāna.

Ierīce ir savietojama ar 3D televizoriem, šajā gadījumā papildattēli vienkārši karāsies gaisā – no šejienes arī cēlies nosaukums „InAir”. Kaut gan viss brīnišķīgi strādās arī uz divu dimensiju TV.

Kā ieejas interfeisu izmanto vai nu Xbox Kinect (šajā gadījumā sistēma būs jāvada ar parastiem žestiem bez papildierīcēm), vai nu ar viedtālruni, uz kura ir uzstādīti pielikumi. Pēdējā gadījumā telefons pārvērtīsies par sensoru pulti.

InAir tiek pieslēgts televizoram caur HDMI savienotāju. Tas ir Kickstarter projekts, un jau ir savācis nepieciešamo summu. Tomēr akcija vēl turpinās, tā kā var noformēt ierīces pasūtījumu, tas izmaksās 99 dolārus (bez 3D atbalsta) un 149 dolārus (ar šo funkciju).

 


Написать комментарий