Kam ir izdevīgi iegāzt ziņu portālu Gorod.lv?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdienas, 19.februāra, vakarā pie Daugavpils pilsētas domes notika ceļu satiksmes negadījums.

Saskaņā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes informāciju, ap plkst.17:30 aizdegās pašvaldības ēkai garām braucošās automašīnas pārsegs, to nodzēsa pēc izsaukuma atbraukusī ugunsdzēsēju brigāde.

Jāsaka, šis atgadījums bija nepatīkams, bet nekā neparasta tajā nebija. Taču kāds nolēma to izmantot, jo ap šo laiku – plkst.17:30 – sākās masveida īsziņu nosūtīšana ar tekstu: „Pie domes deg auto. Info gorod.lv”.

Tas tiešām ir savādi, jo portālam Gorod.lv nav nekāda sakara ne ar šo ceļu satiksmes negadījumu, ne ar īsziņu nosūtīšanu. Turklāt, telefona numurs, no kura daudziem daugavpiliešiem tika nosūtītas īsziņas, patlaban nav sasniedzams.

Iespējams, kāds nolēma izmantot radušos situāciju un „iegāzt” mūsu ziņu portālu. Varētu būt, ka tas ir saistīts ar gaidāmo mītiņu pie pilsētas domes, par kuru mūsu ziņu portāls paziņoja pirmais. Jebkurā gadījumā, tā ir provokācija. Iespējams, kāds vēlas, lai ieplānotā mierīga akcija pārvērstos nekontrolējamā protesta mītiņā. Jāatzīmē, ka dažiem augstākminētā materiāla par protesta akciju komentāriem ir draudošs raksturs. Portāls Gorod.lv aicina pilsētniekus neļauties provokācijām un saglabāt mieru un adekvātu situācijas uztveri.


Написать комментарий