Daugavpils novada pašvaldība skolēnu bezmaksas pusdienām paredzēja 30 tūkst. eiro

foto: liepajniekiem.lv
foto: liepajniekiem.lv

Kā jau ir zināms, pirmo reizi par to, ka Daugavpils novada skolu skolēni mācību iestādēs varēs saņemt bezmaksas pusdienas, novada pašvaldība paziņoja 2014. gada budžeta projekta izskatīšanas laikā. Tomēr darbs pie iecerētā ieviešanas turpinās.

Kā Daugavpils novada domes 20. februāra Finanšu komitejas sēdes laikā paziņoja Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, Daugavpils novada domes budžetā skolēnu nodrošināšanai ar bezmaksas pusdienām ir paredzēti 30 tūkst. eiro.

„Līdz ar apstiprinoša lēmuma pieņemšanu, 3. un 4. klašu skolēni varētu saņemt bezmaksas pusdienas jau no 1. marta. Savukārt no 1. septembra ar bezmaksas pusdienām varētu būt nodrošināti 4. – 6. klašu skolēni. Saskaņā ar aplēsēm pusdienu cena sastāda vidēji 0,85 eiro dienā.
Tādējādi no 1. marta bezmaksas pusdienas varēs saņemt 215 bērni, bet no nākamā mācību gada sākuma – vairāk nekā 300 bērni mēnesī”, – I. Bulaša.

Kā atzīmēja Izglītības pārvaldes vadītāja, no 2014. gada 1. septembra līdzekļi 1. – 3. klases skolēnu bezmaksas ēdināšanai ir paredzēti valsts budžetā.

Zīmīgi, ka kārtībā, kādā tiek piešķirta bezmaksas ēdināšana skolā, ir atrunāts, ka gadījumos, ja skolēni neapmeklē skolu neattaisnotu iemeslu dēļ vai bieži pārkāpj mācību iestādes iekšējās kārtības noteikumus, tiks izraisīja radīja aktīvu deputātu diskusiju. Tā, Aivars Raščevskis interesējās, vai iespējas liegšana saņemt bezmaksas ēdināšanu nav bērnu tiesību pārkāpums. I. Bulaša atzīmēja, ka bērniem jāievēro mācību iestādes iekšējās kārtības noteikumi. Šo domu atbalstīja arī deputāts, Sventes vidusskolas direktors Aleksandrs Sibircevs, kurš atzīmēja, ka bērniem bez tiesībām ir jāzina arī par atbildību.

Savukārt Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika piebilda, ka bezmaksas skolēnu pusdienas tiks piešķirtas uz vecāku iesniegumu pamata, bet atcelt lēmumu varēs gadījumā, ja skolēns bez attaisnojošiem iemesliem neapmeklē skolu vairāk nekā 3 dienas.
Noslēgumā visi deputāti atbalstīja lēmuma projektu, nobalsoja „par” un nodeva to izskatīšanai nākamajā Daugavpils novada domes sēdē, kura notiks ceturtdien, 27. februārī.       

 


Написать комментарий