Atlikta „Latgalieša kartes” izsniegšana Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20.februārī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputātu izskatīšanai nodotais lēmuma projekts par „Latgalieša kartes” izsniegšanas sākumu tika noņemts no darba kārtības.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paskaidroja portālam Gorod.lv, ka jautājums tika noņemts no apstiprināšanas, jo koalīcijas partneri iesniedza priekšlikumus par minētā projekta turpmāko izstrādi. Turklāt šie jautājumi attiecas uz projekta lēmumā iekļautiem Daugavpils pilsētas pašvaldības pakalpojumiem un atlaidēm, paziņoja pilsētas mērs.

Viņš neziņoja, kad papildinātais lēmuma projekts tiks nodots deputātu izskatīšanai, atzīmējot, ka šis termiņš pagaidām neesot noteikts.
Kopumā runājot par „Latgalieša kartes” ieviešanas mērķi, pilsētas mērs paziņoja: „Šāda veida kartes ieviestas dažās Latvijas pašvaldībās. Viens no piemēriem – minētas kartes ieviešana pašvaldībā, kuru apmeklē daudzi tūristi. Karte palīdz iedzīvotājiem saprast, kā un ko dara pašvaldība, palīdz sadarboties. Ceru, ka „Latgales karte” darbosies un veicinās Latgales pašvaldību sadarbību”.

Kādas atlaides būs pieejamas „Latgales kartes” īpašniekiem, taps zināms, kad deputāti pieņems lēmumu. Pilsētas mērs uzskata, ka kartes pieprasījumu noteikts tas, cik daudz pašvaldības iesaistīsies programmā. Tiek plānots, ka Daugavpilī minētā karte arī būs pieprasīta.


Написать комментарий