Daugavpils novada domē aprēķināja izdevumus viena skolēna uzturēšanai izglītības iestādē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Finanšu pārvalde ik gadu aprēķina izdevumus, kuri nepieciešami viena skolēna uzturēšanai, šie izdevumi tiek ņemti vērā, slēdzot līgumus ar citām pašvaldībām par izglītības iestāžu pakalpojumu sniegšanu ārpus pašvaldības deklarētajiem skolēniem, Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē paziņoja novada domes Finanšu pārvaldes Ieņēmumu daļas vadītājs Jānis Vanags.

„Sakarā ar to, ka pērn Ministru kabineta noteikumos tika pieņemti grozījumi kārtībā, saskaņā ar kuru tiek aprēķināti izdevumi, grozīta arī aprēķināšanas metode. Pašlaik aprēķinu pamatā ir kases operāciju izpilde aizvadītajā gadā, savukārt pirms tam aprēķini tika veikti, ņemot vērā kārtējā gada budžetā plānotos izdevumus. Pirms grozījumu pieņemšanas aprēķinos tika izmantoti vispārīgie termiņi, piemēram, darba alga, komandējums utt., sakarā ar ko radās strīdus situācijas, savukārt tagad ekonomiskajā klasifikatorā šīs pozīcijas noteiktas daudz skaidrāk”, pastāstīja J.Vanags.

Pēc viņa vārdiem, kopš šā gada aprēķinos vairs netiek ņemtas vērā prēmijas un naudas balvas, mācību un ārzemju dienesta komandējumi, autotransporta noma, ēdināšanas pakalpojumi un pozīcija „citas preces”.

„Ņemot vērā, ka 2013.gadā izdevumus viena skolēna uzturēšanai aprēķināja saskaņā ar 2013.gada budžeta plānu, bet šogad, pamatojoties uz kases operācijām 2013.gadā, izdevumi vienām skolēnam salīdzinājumā ar pērno gadu mainās tikai saistībā ar skolēnu skaita maiņu un augstākminēto pozīciju izslēgšanu.

Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju, uz 2013.gada 1.janvāri mūsu izglītības iestādēs mācījās 2 274 skolēni un viena skolēna uzturēšana maksāja 81,49 eiro.

Savukārt uz 2014.gada 1.janvāri Daugavpils novada skolās mācījās 2 224 skolēni un viena skolēna uzturēšana maksā vidēji 82,11 eiro.
2013.gadā Daugavpils novada pašvaldība saņēma 210 260 eiro, samaksāja — 633 836 eiro. 2014.gadā plānots saņemt 227 659 eiro un samaksāt 640 290 eiro”, paziņoja J.Vanags.

Diskusijas gaitā deputāti precizēja dažus tehniskos jautājumus, uzdeva jautājumu, kāpēc viena skolēna uzturēšanas maksa dažādās skolās ir atšķirīga, uz ko Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša atzīmēja, ka aprēķinos esot iekļauti kapitālieguldījumi, kā arī apkures maksa.

Visi Finanšu komitejas locekļi atbalstīja lēmuma projektu un nodeva to izskatīšanai novada domes deputātu sēdē, kas notiks ceturtdien, 27.februārī.


Написать комментарий