Daugavpils novada patrioti var iesniegt pieteikumus mācībām gidu kursos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā iepriekš ziņoja portāls Gorod.lv, marta beigās Daugavpils novadā plānots uzsākt ekskursiju vadītāju mācības savā gidu skolā.

Saskaņā ar Daugavpils novada municipālā portāla informāciju nākamie gidi no visiem 19 Daugavpils novada pagastiem varēs iegūt nepieciešamās iemaņas, kā profesionālāk un interesantāk prezentēt savu dzimto novadu tuviem un tāliem viesiem.

Turklāt mācību kursā ir iekļautas gan teorētiskās nodarbības (Daugavpils novada vēsture, kultūras pieminekļi, arhitektūra, kultūra, leģendas, tūrisma attīstība, ekskursiju vadītāju pienākumi), gan praktiskās nodarbības (komunikācijas treniņi, oratora māksla, grupu veidošanas pamatprincipi, kā arī praktisks gida darbs, tas ir, mācību braucieni). Kursa noslēgumā katrs dalībnieks vadīs nelielu ekskursiju, prezentējot izstrādāto tūrisma maršrutu, kas kļūs par Daugavpils novada sertificēta gida statusa apstiprinājumu.

„TAKA” tūrisma speciāliste Mudīte Kiseļeva atzīmēja, ka apmācības būs bez maksas, bet gidu skolas dalībnieku skaits sākas ar 19.
Protams, ja potenciālajam gidam jau ir nepieciešamās ekskursiju vadīšanas iemaņas vai valodu zināšanas, tas kļūs par viņa priekšrocību, tomēr pats galvenais, kam jāpiemīt kandidātam pēc M. Kiseļevas domām ir milzīga vēlēšanās dalīties ar interesantu informāciju par savu dzimto novadu, būt par tā patriotu.

Atliek vien piebilst, ka pieteikumus „TAKA” pieņems līdz 26. martam pa telefonu 65476748 vai 26467137, kā arī pa e-pastu taka@dnd.lv.

 


Написать комментарий