Apgaismojuma rekonstrukcijas projekta realizācija Grīvā ir zem jautājuma zīmes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas pašvaldībai neizdosies piesaistīt ES fondu līdzekļus un veikt apgaismojuma sistēmu rekonstrukciju gan Grīvā, gan Judovkā, jo pēc pretendentu finanšu piedāvājumu saņemšanas tika nolemts, ka darbus būs iespējams veikt tikai Grīvā.

Vicemērs Pēteris Dzalbe pastāstīja, ka 28.februārī pašvaldība esot saņēmusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vēstuli, kurā norādīts, ka, iespējams, tiks saņemts finansējums projekta realizēšanai Grīvā. „Taču pašvaldībai jāpieņem lēmums un jāatbild, vai projekts tiks realizēts līdz 31.martam”, paskaidroja vicemērs.

Atgādināsim, ka projekts tika iesniegts steidzamā kārtā, jo tā realizācijas termiņš beidzas šā gada 31.martā. Gatavojot dokumentus, pašvaldība rēķinājās ar noteiktu summu, kura rezultātā izrādījās nereāla. Jāatzīmē, ka janvārī pašvaldība bija pieņēmusi lēmumu par savas līdzfinansējuma daļas palielināšanu, ja tas palīdzēs saņemt ES fondu līdzekļus. 

Februāra vidū tika izsludināta mutiska iepirkumu procedūra, kura 14.februārī tika pārsūdzēta, Iepirkumu uzraudzības birojs minēto sūdzību izskatīs 13.martā.

Jāatzīmē, ka aptuvenas projekta izmaksas ir daži miljoni eiro.

 


Написать комментарий