Daugavpils nav izpildījusi visas VK rekomendācijas un atgriezusi pilsētniekiem pārmaksāto naudu, bet saņēmusi uzslavu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, marta sākumā tiekoties ar žurnālistiem, pastāstīja, vai visas Valsts kontroles (VK) aptuveni pirms gada izteiktās rekomendācijas ir izpildītas un vai pašvaldības uzņēmumu darbība ir uzlabojusies.

„Pagaidām nav izpildītas 3 rekomendācijas, kuras VK atļāva izpildīt līdz šā gada 1.aprīlim. Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļa strādā pie jautājumiem, kuri saistīt ar SIA „DzKSU”, SIA „Labiekārtošana-D”. Materiāli tiek apkopoti un norādītajos termiņos tiks nosūtīti VK.

Runājot par darba uzlabošanu, varu teikt, ka VK, apmeklējot Daugavpili, pilsētas vadības klātbūtnē atzina, ka Daugavpils visas rekomendācijas pilda visai labā līmenī”, paskaidroja Andrejs Kursītis.

Jāatzīmē, ka pagājušā gada pavasarī pēc pārbaudes veikšanas VK ziņoja, ka pašvaldības uzņēmumi, sniedzot pakalpojumus par ekonomiski nepamatotām cenām, no 2010. līdz 2012.gadam no pilsētniekiem saņēma papildu ienākumus 1,36 milj. latu (aptuveni divu miljonu eiro) apmērā. Šo jautājumu vēlējās atrisināt Daugavpils pilsētas domes deputātu kandidāti, kuri solīja atgriezt šo naudu pilsētniekiem vai kādā citā veidā atrisināt situāciju un tika ievēlēti Domē.

Pagājušā gada novembrī Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai pilsētniekiem varētu atgriezt pārmaksāto naudu. Šā gada februārī Dome oficiālajā atbildē uz šo jautājumu minēja, ka VK secinājumos norādīts tikai viedoklis par uzņēmumu darbību atbilstību normatīvajiem aktiem, un VK secinājumos izteiktās konstatācijas nerada tiešas juridiskās sekas, šajā gadījumā, nav runas par pienākumu atgriezt pārmaksātos līdzekļus pakalpojumu saņēmējiem.

 


Написать комментарий