Zinātnieki: ceptas olas brokastīs atbrīvos no miegainības dienā

foto: edafilosof.blogspot.com
foto: edafilosof.blogspot.com

Kembridžas universitātes zinātnieki noskaidroja, ka vistu olu olbaltums stimulē smadzeņu aktivitāti labāk nekā enerģētiskie dzērieni.

Olas baltumu sastāvā ir oreksīns, kurš nodrošina saskaņotu dažādu galvas smadzeņu daļu darbu. Lai dienas laikā nejustu miegainību un nogurumu, eksperti iesaka brokastīs ēst omleti vai vārītas olas.

Kā skaidro Lielbritānijas zinātnieki, oreksīna trūkums provocē miegainību dienā, spēku izsīkumu un darba spēju samazināšanos cilvēkiem, kuri nodarbojas ar intelektuālu darbu. Situāciju var labot, ja regulāri papildina šīs nepieciešamās vielas daudzumu organismā, – vēsta eurosmi.ru.
Mediķi atzīmē, salīdzinot olas baltumu ar kafiju vai tēju, olu efekts ir izteiktāks. Dzērieni ar kofeīnu stimulē smadzeņu darbību 1,5–2 stundas, bet vistas olas baltums garantē normālu smadzeņu darbību visas dienas garumā.

Tāpat zinātnieki piebilda, ka lielākais smadzeņu aktivitātes ienaidnieks ir cukurs. Tādēļ, pildot nopietnus uzdevumus, labāk ir atteikties no saldiem dzērieniem un produktiem. Par veselīgām mūsdienu ofisa darbinieka brokastīm speciālisti sauc ceptas olas un kafiju vai tēju bez cukura.

 


Написать комментарий