Starptautiskajā sieviešu dienā Daugavpils ielās būs daudz ziedu pārdevēju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, 8.martā, daudzās pasaules valstīs tiks svinēta Starptautiskā sieviešu diena.

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, šajā dienā vīrieši daiļā dzimuma pārstāves sveic ar ziediem, visbiežāk, ar tulpēm.

Neskatoties uz to, ka ziedus var iegādāties vairākos ziedu veikalos, Daugavpils ielās joprojām būs daudz ziedu pārdevēju.

Daugavpils pilsētas domes komercdarbības speciāliste Tatjana Migele paziņoja portālam Gorod.lv, ka Starptautiskajā sieviešu dienā ziedus varēs iegādāties 36 tirdzniecības vietās, kas atradīsies dažādos pilsētas mikrorajonos. Parasti visaktīvāk ziedi tiek pārdoti Jaunbūvē. Informācija par tirgotāju skaitu tiek nodota policijai, kura kontrolē nepieciešamo noteikumu ievērošanu.

Saskaņā ar noteikumiem, iesniegums par atļauju nodarboties ar ielu tirdzniecību, jāiesniedz 5 darba dienas pirms noteikta datuma. Tomēr speciāliste atzīmēja, ka arī dažas dienas pirms svētkiem varētu tikt saņemts liels iesniegumu skaits.

Lai iepriecinātu pilsētniekus ar tulpēm, ziedu tirgotājiem pašvaldībā jāiesniedz noteikti dokumenti, jāuzraksta iesniegums un jāveic iemaksa. Ar ziedu tirdzniecību var nodarboties divas daugavpiliešu kategorijas: cilvēki, kuri audzē ziedus un pašnodarbinātās personas, kuras ir reģistrētas Nodokļu inspekcijā. Pirmās kategorijas tirgotājiem pašvaldībai jāiemaksā 3 eiro, otrās – 25 eiro.

Pēc T.Migeles vārdiem, 8.martā ar ziediem tirgo arī privātteritorijās, galvenokārt pie tirdzniecības centriem.


Написать комментарий