Krievija faktiski gatavojas atjaunot pantu par pretpadomju propagandu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Krievijas Valsts domē tiek gatavots likumprojekts, kas paredz administratīvo un kriminālatbildību mediju vadītājiem, kuri "apzināti kropļojuši" informāciju, kaitējot valstij, atsaucoties uz laikrakstu "Izvestija", ziņo LETA.

"Vēlos ierosināt grozījumus Krievijas Federācijas kriminālajā un administratīvajā kodeksā, kā arī likumos par pretdarbību ekstrēmismam un terorismam," skaidroja likumprojekta autors Jevgēņijs Fjodorovs, kurš pārstāv valdošo partiju "Vienotā Krievija".

"Būtība ir tāda, ka valstisko noziegumu skaitam pievienojas apzināta auditorijas mānīšana no mediju darbinieku puses, kuras mērķis ir terorisma, intervences, separātisma un genocīda atbalstīšana."

Deputāts piebilda, ka atbildība tiks prasīta nevis no ierindas žurnālistiem, bet no mediju vadītājiem un redaktoriem, kas pieļāvuši attiecīgo publikāciju.

Papildus likumprojekts paredz, ka tiesībsargāšanas iestādēm tiks piešķirtas pilnvaras ierosināt uzsākt izmeklēšanu, ja tās pamanīs, ka kāds medijs pastāvīgi izplata "melus".

Kā norādīja pats Fjodorovs, par pamatu grozījumu izstrādāšanai kalpojušas publikācijas dažos krievu medijos, kurās "pieļautas nekorektas vēsturiskas analoģijas", interpretējot Krievijas reakciju uz notikumiem Ukrainā.


Написать комментарий