Ieguldot teju 8 tūkst. eiro, Daugavpils muzejs saņems iekārtas par summu vairāk nekā 50 tūkst. eiro apmērā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja projektu „Museum Gateway” („Muzeja vārti”) un pieņēma lēmumu piešķirt līdzfinansējumu tā realizācijai 7 975 eiro apmērā.

Kā Finanšu komitejas sēdes gaitā paziņoja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Ģiptere, „Latgales reģiona Attīstības aģentūra” realizē projektu, kurā piedalās Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas iestādes, tai skaitā arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.

„Projekta rezultātā mēs varēsim saņemt jaunas modernas iekārtas un piedalīties apmācībās”, – atzīmēja R. Ģiptere.

Savukārt jau minētā naudas līdzekļu summa pēc muzeja direktores vārdiem ir nepieciešama, lai nodrošinātu Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja piedalīšanos projektā. Rezultātā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, pateicoties dalībai projektā, saņems iekārtas par kopējo summu, kura pārsniedz 50 tūkst. eiro.

Uz Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša jautājumu par to, cik pašvaldību piedalās projektā, R. Ģiptere atbildēja, ka 16 Latgales muzeji, kā arī Ute4nas Novadpētniecības muzejs un Polockas muzejs.

Diskusijas gaitā izskanēja priekšlikums precizēt projekta summas un iesniegt tās līdz nākamajai Daugavpils domes deputātu sēdei. 


Написать комментарий