Daugavpilī pārspēts pusgadsimtu vecs siltuma rekords

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 10.martā, plkst.14:00 Daugavpilī gaiss bija iesilis līdz +14,6 grādiem pēc Celsija skalas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tādējādi tika pārspēts tālajā 1961.gadā uzstādītais siltuma rekords, kad gaisa temperatūra bija +14,3 grādi.

Sinoptiķi ziņo, ka šodien, gaisa temperatūrai Latvijas lielākajā daļā paaugstinoties līdz +12..+15 grādiem, daudzviet pārspēts 10.marta siltuma rekords. Vissiltāk bijis Jelgavā, kurā gaiss bija iesilis līdz +14,9 grādiem.

Saskaņā ar meteorologu informāciju, pavasarīgi silts laiks Daugavpilī saglabāsies visas darba nedēļas garumā. Otrdien, 11.martā, iespējams, kļūs nedaudz vēsāk un gaisa temperatūra būs +9...+12 grādi dienā un 0...-2 grādi naktī.

Taču ziema neplāno tik vienkārši padoties un jau sestdien, 15.martā, mūsu valsts teritoriju šķērsos plaša nokrišņu zona, kuras ietekmē gaidāms lietus un slapjš sniegs.

Svētdien, 16.martā, daugavpiliešiem sola sniegu un lietu, kā arī brāzmainu vēju. Gaisa temperatūra dienā varētu būt ap +6 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā sinoptiķi prognozē īslaicīgu ziemas atgriešanos. Uz nedēļu varētu iestāties auksts, mitrs laiks, gaisa temperatūra būs 0...+4 grādi.


Написать комментарий