Ardievu ideāliem! Tapusi Bārbija ar reālas sievietes ķermeņa proporcijām

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Slavenā lelle Bārbija ir daudzu mazu meiteņu ideāls un nākotnes sapnis. Taču pieaugot viņas saprot, ka tā ir vien uzburta fantāzija. Lai spēļu mantu pietuvinātu realitātei, izveidota lelle, kas atbilst “normālas” sievietes izskatam.

25 gadus vecais mākslinieks Nikolajs Lams radījis lelli, kas pēc vidējiem statistikas rādītājiem atbilst 19 gadus vecas amerikānietes ķermenim. To novietojot blakus oriģinālajai Mattel Bārbijai var pamanīt būtiskas atšķirības.  Zinātnieki aprēķinājuši, ka mums zināmā lelle Bārbija realitātē nemaz nespētu izdzīvot. Ja īstai, dzīvai sievietei būtu šādas ķermeņa proporcijas, viņas kakls salūztu no milzīgās galvas svara, bet slaidajā viduklī pietiktu vietas tikai pusei aknas un dažus centimetrus garai zarnai. Viņai būtu 33.izmēra pēdas un nedabīgi slaido potīšu dēļ viņai nāktos staigāt četrrāpus.

Pirms nedēļas Lams prezentēja savu lelles versiju, sauktu par „Lammily”, ko drīzumā piedāvās pārdošanā. Viņš cerēja 30 dienu laikā speciālā mājaslapā ziedojumos savākt 68 000 eiro, kas ir lelles ražošanas izmaksas, neņemot vērā paša ieguldīto laiku un darbu. Tā vietā viņš tikai diennakts laikā tika pie 108 000 eiro!

Lelle ne tikai izskatās kā sieviete, ko tu varētu iedomāties nākam tev pretīm pa ielu, bet arī ģērbjas krietni vien vienkāršākās drēbēs, ir neuzkrītoši uzkrāsojusies un spēj locīt rokas un kājas. „Es gribēju parādīt, ka arī vidējie rādītāji ir skaisti. Tā vietā, lai gaidītu pārmaiņas, mums pašiem ir jānes izmaiņas!” uzskata Lams. „Tas nepieciešams, lai mūsu meitenes izaugtu par laimīgākām un stiprākām sievietēm, kas ir patiesi pašpārliecinātas un lepojas ar savu ķermeni.”

Līdz šim ieceres ieviest reālistiska izskata lelles cietušas neveiksmi. Lams to salīdzina ar mēģinājumu iebarot bērniem pusdienās brokoļus, jo pārāk liels uzsvars likts uz lelles ideju, kas bērniem nešķiet pievilcīgi. Tā vietā viņš gribējis izveidot vienkārši skaistu lelli, ar kuru būtu interesanti spēlēties. Sabiedrībā jaunās lelle izpelnījusies pozitīvu reakciju. „Tas ir brīnišķīgi,” raksta komentētājas sociālajos tīklos. „Viņa izskatās tieši tā, kā es! Paldies, ka lieciet man justies skaistai!” „Paldies Dievam, ka kāds beidzot nāca klajā ar „parasto” bārbiju. Man patīk! Cerams, kad man būs bērni, „Lammily” lelles jau būs guvušas pārsvaru tirgū,” piebilst kāda cita.


Написать комментарий