SIA „DDzKSU” reorganizācija: darbinieku skaits un algu fonds palielināts, nevajadzīgi darbinieki – atlaisti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, SIA „Daugavpils DzKSU” reorganizācijas rezultātā notika izmaiņas uzņēmuma štatu sarakstā. Uzņēmumā strādājošo darbinieku skaits pieauga līdz 443 (2013.gadā – 437), bet kopējais darba algu fonds – no 83 528 latiem jeb 118 850 eiro līdz 124 230 eiro, t.i., par 5 380 eiro mēnesī.

Reformas rezultātā tika likvidēta nodaļa, kurā strādāja administratīvais vadības personāls – izpilddirektors un darba aizsardzības inženieris. Zīmīgi, ka darba aizsardzības inženieris tika iekļauts citā nodaļā, bet izpilddirektora amats tika likvidēts.

Personāla un juridiskās nodaļas vietā (kurā bija viens priekšnieks ar darba algu 1209 eiro) izveidotas divas nodaļas – Juridiskā nodaļa un Personāla nodaļa, katrā no tām būs savs priekšnieks (darba algas – attiecīgi 1000 un 800 eiro).

Interesanti, ka SIA „DDzKSU” 5 juriskonsultu vietā strādās 3 speciālisti un nodaļas vadītājs. Acīmredzot uzņēmums rēķinās ar mazāku darba apjomu šajā jomā vai cer uz jaunās Juridiskās nodaļas vadītāja lielām darba spējām.

Tāpat jaunā SIA „DzKSU” vadība nolēma, ka Mārketinga nodaļas vietā uzņēmumā darbosies Ekonomiskās plānošanas nodaļa, kurā 3 cilvēku vietā strādās 7 speciālisti: ne tikai nodaļas vadītājs, materiālu plānotājs un sagādnieks, bet arī galvenais ekonomists, divi ekonomisti un iepirkumu speciālists. Zīmīgi, ka līdz ar nodaļas nosaukumu tika mainīts arī apakšnodaļas vadītājs, kuram tika paziņots ka amats esot likvidēts.

Uzņēmuma grāmatvedībā tagad strādās nevis 12, bet 9 cilvēki: tajā būs par vienu grāmatvedi mazāk, vairs nestrādās galvenais ekonomists un ekonomists. Savukārt Abonentu nodaļā strādās 8, nevis 6 cilvēki.

Izmaiņas notikušas arī citās uzņēmuma nodaļās. Tāpat tika izveidots Celtniecības un remonta maksas iecirknis, kurā strādās 4 speciālisti.

Cerams, ka pilsētnieki tuvākajā laikā izjutīs pozitīvas pārmaiņas SIA „DzKSU” darbā, jo tas arī bija reorganizācijas mērķis.


Написать комментарий