M. Truskovskis: Ko P. Dzalbe uzņemas, tas viss krīt ārā no viņa rokām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Grīvas mikrorajona attīstības biedrības priekšsēdētājs Mečislavs Truskovskis ar portālu Gorod.lv dalījās ar saviem iespaidiem un viedokli par to, ka Daugavpils nespēja saņemt Eiropas finansējumu vairāku miljonu eiro apmērā apgaismojuma rekonstrukcijai Grīvā un Judovkā.

Grīvas attīstības biedrība uzmanīgi sekoja tam, kā virzās projekts, kurš paredzēja apgaismošanas sistēmas uzlabojumus Grīvā un Judovkā. Bet mēs priecājāmies neilgi, jo tas beidzās bēdīgi.

Ar mikrorajona apgaismojumu notiek kaut kas briesmīgs: laternas deg ik pēc 3–4, bet nomales vispār netiek apgaismotas. Vienkārši kaut kāda „Potjomkina sādža”. Bet ņemot vērā to, ka mikrorajonā notiek uzņēmuma „Daugavpils ūdens” projekta darbi, dažas ielas greideri nav redzējušas kopš vēlēšanu brīža, bet apbraucamie ceļi ir tik briesmīgā stāvoklī, ka pārvietoties pa mikrorajonu jau sen nav droši.

Kad mēs uzzinājām, ka finansējums projektam netiks saņemts, visi sāka domāt, kas par to ir atbildīgs. No darba pieredzes pašvaldībā es zinu, ka par to ir atbildīgs vicemērs, kurš ir attiecīgās sfēras kurators, t.i., Pēteris Dzalbe. Šajā gadījumā vienkārši pārsteidz atbildīgo darbinieku neprofesionalitāte. Dīvaini, ka šādu projektu kurators ir cilvēks, kurš pirms tam nav realizējis nevienu Eiropas projektu. Kā viņš var realizēt tādus lielus pašvaldības projektus? Mēs tikai lasām, ka P. Dzalbe braukā un vada pārrunas, un ir kļuvis par politisku ceļotāju. Bet mēs visi zinām, ar ko, piemēram, beidzās viņa braucieni uz Baltkrieviju saistībā ar tramvaju piegādi.

Pilsēta pazaudēja prāvu finansējumu apgaismojuma rekonstrukcijai, tēlaini runājot, aprēķinot uz vienu Grīvas iedzīvotāju, katrs mikrorajona iedzīvotājs pazaudēja automobili. Esmu pārliecināts, ka pilsētas vadībai jāsāk domāt par darbiniekiem, kuri nodarbojas ar tik nopietniem jautājumiem. Domē saka, ka tur strādā izglītoti speciālisti, bet darba rezultāts ir nulle.

Interesanti, ka finansējumu apgaismojuma rekonstrukcijai, kurš bija paredzēts Daugavpilij, saņēma Jūrmala un Ilūkste: rodas iespaids, ka pilsētas vadība strādā viņu labā. Mani paziņas šajās pašvaldībās ir priecīgi par šādu Daugavpils darbu un saka, ja tas tā turpināsies arī turpmāk, viņi atrisinās visas savas problēmas.

Grīvā patlaban vienkārši ir posts. Saprotams, ka ūdensapgādes sistēmu rekonstrukcijas dēļ jācieš neērtības, bet apbraucamie ceļi ir briesmīgā stāvoklī, bet klāt vēl šāds apgaismojums.

Grīvas attīstības biedrība nosūtīja pieprasījumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai ar lūgumu paskaidrot, kādu iemeslu, darbību vai bezdarbības dēļ finansējums apgaismošanas sistēmas rekonstrukcijai netika saņemts. Tomēr ir saprotams, ka saņemtā informācija rezultātu nemainīs. Ko P. Dzalbe uzņemas, tas viss krīt ārā no viņa rokām. Ļoti žēl.”, – pastāstīja Mečislavs Truskovskis.
 


Написать комментарий