Daugavpils mākslinieki aicina apmeklēt pavasara izstādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ik pavasari Daugavpils reģiona Mākslinieku asociācija (DRMA) Mākslas dienu ietvaros piedāvā lielu radošo darbu izstādi, kura jau sešpadsmit gadus pēc kārtas tiek eksponēta Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Ceturtdien, 27.martā, 29 Asociācijas pārstāvji pilsētas muzejā prezentēja savas radošās darbības augļus. Izstādē var apskatīt vairāk nekā 50 Daugavpils reģiona mākslinieku darbus, kuri radīti ļoti dažādos žanros, stilos un virzienos, - grafika, instalācijas, skulptūras utt. apskatāmas līdz aprīļa beigām.

Māksliniece Valda Mežbārde, atklājot izstādi, savus kolēģus no Mākslinieku asociācijas salīdzināja ar putnēniem, no kuriem izaug lepni ērgļi. „Asociācija attīstās, tai pievienojas jauni radoši cilvēki – meistari, kuriem ir bagāta pieredze un lieliska nākotne. Esam atklāti un ļoti labi sadzīvojam nelielajā teritorijā”, uzskata V.Mežbārde.

Jaunā izstāde ir pavasarīgi koša. Tajā aplūkojamas ainavas, portreti, klusā daba, pat aplikācijas no papīra, kuras rada pozitīvu noskaņojumu. Arī mākslinieki izstaroja prieku un optimismu, labprāt pozējot uz savu darbu fona.

DRMA ir profesionāla, radoša organizācija, kas apvieno dažādu paaudžu, skolu un nozaru profesionālus māksliniekus: gleznotājus, grafiķus, tēlniekus, tekstilmāksliniekus, keramiķus, scenogrāfus, dizainerus.



Написать комментарий