V.Kononovs: Vēlme nokārtot vecus rēķinus aizēno vadības prātu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.martā Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu par grozījumiem nolikumā par Domes darbību, saskaņā ar kuriem tiks likvidēti Domes izpilddirektora vietnieku amati. Jāatzīmē, ka lēmums tika apstiprināts bez izpilddirektora Andreja Kursīša klātbūtnes.

Apspriežot jautājumu pirms nedēļas, pilsētas vadība solīja, ka darbiniekiem, kuru amati tiek likvidēti, tiks piedāvāts cits darba pašvaldībā, taču vienam no vietniekiem – Valērijam Kononovam – izsniedza rīkojumu par viņa atlaišanu sakarā ar neuzticēšanos.

Jautājuma apstiprināšanas gaitā vicemērs Dmitrijs Rodionovs jautāja V.Kononovam, vai viņam tika piedāvāts cits amats. Atbildot uz jautājumu, V.Kononovs atzīmēja, ka, neskatoties uz J.Lāčplēša un P.Dzalbes paziņojumiem par to, ka vietniekiem tiks piedāvāts cits amats, nākamajā dienā viņam esot izsnieguši divus rīkojumus – vienu par neuzticēšanos izteikšanu saskaņā ar Darba likuma 101.panta 2.daļu, otro – par nepieciešamību sniegt paskaidrojumu, kādus izpilddirektora vietnieka pienākumus viņš ir pildījis no 2013.gada jūlija līdz oktobrim.

„Augstākminētais liek domāt, ka minētie kungi neplānoja pildīt solījumu, vēlme nokārtot rēķinus aizēnoja viņu prātus”, publiski paziņoja V.Kononovs.

Pēc minētā paziņojuma pilsētas mērs pateicās izpilddirektora vietniekam par izteikto viedokli, atzīmējot, ka patlaban runa ir par grozījumiem saistošajos noteikumos, nevis par viņa atlaišanu vai pieņemšanu darbā. J.Lāčplēsis paziņoja, ka pēc lēmuma pieņemšanas Domes turpmākā rīcība būšot atbilstoša Darba likuma prasībām. Tāpat mērs paskaidroja, ka rīkojums, saskaņā ar kuru V.Kononovam jāsniedz atskaite par savu darbu, tika izdots, jo iepriekš bija radusies diskusija par izpilddirektora vietnieka amata nepieciešamību.

Savukārt Pēteris Dzalbe pateicās V.Kononovam par iesniegto atskaiti par darbu un atzīmēja, ka V.Kononovs saņems jaunu darba piedāvājumu, tiklīdz pienāks īstais laiks.

Balsošanas laikā no balsošanas atturējās četri deputāti.

Valērijs Kononovs, pēc sēdes atbildot uz portāla jautājumiem, paziņoja, ka Domes rīcību uzskata par atriebību un vajāšanu, un tas esot saistīts ar to, ka līdz ar jaunā Domes sasaukuma darba sākumu V.Kononovs atteicās rakstveida formā informēt mēru par savu kolēģu darbībām.

„Mērs vēlas tikt no manis vaļā, jo, biju uz laiku iecelts PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītāja amatā, pildīju tolaik strādājušas Domes vadības rīkojumus, tostarp pasūtīju ekspertu novērtējumu, kas daudziem nepatika. Mana vajāšana sākās uzreiz pēc jaunā Domes sasaukuma darba sākuma, vēlāk sakarā ar veselības problēmām ilgu laiku biju uz slimības lapas. Ja vadība pieņem lēmumu par to, ka manis ieņemamais amats nav nepieciešams, būtu loģiski sākumā izstrādāt reorganizācijas plānu, noskaidrot, vai kādi vietnieku pienākumi tiek dublēti. Pagaidām skaidrības šajā jautājumā nav”, atzīmēja V.Kononovs. 

 


Написать комментарий