Jaceņuks: Gāzes cena ir maksa par Ukrainas neatkarību

foto: thekievtimes.ua
foto: thekievtimes.ua

Finanšu jautājumi pastiprina Ukrainas šķelšanos: pensijas Krimā pieaug, bet pārējai valsts daļai jādzīvo stingras taupības apstākļos, ziņo ARD/Das Erste. No vienas puses, šādus nosacījumus izvirzīja SVF apmaiņā pret finanšu palīdzību. No otras puses, tā ir maksa par Ukrainas neatkarību, paziņoja Jaceņuks, komentējot gāzes to, ka Krievija palielināja gāzes cenas.

Tātad biznesmeņi uztraucas par savām izdevīgajām lietišķajām attiecībām – kas ar viņiem notiks, ja krīze starp Austrumiem un Rietumiem saasināsies.

Vakar galvenais Krievijas ziņu izlaidums pirmo reizi sākās nevis ar Ukrainas ziņām, bet ar pārsteigumu. Drīzumā Krievija plāno izveidot savu maksājumu sistēmu. Acīmredzot gatavojas jaunām sankcijām. Šonedēļ lielās Amerikas maksājumu sistēmas bija uz laiku apturējušas dažu Krievijas banku karšu operācijas. Vakar prezidents Putins paziņoja par savas maksājumu sistēmas izveidošanu, – ziņo russian.rt.com.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins: Ļoti žēl, ka dažas kompānijas pieņēma lēmumu par zināmiem ierobežojumiem. Es domāju, ka tas novedīs pie tā, ka viņi zaudēs noteiktus visai izdevīga tirgus segmentus.

Ukrainas valdība cīnās pret bankrotu. SVF apstiprināja kredītu. Uz to jāatbild ar stingriem taupības pasākumiem. Par to Jaceņuks paziņoja parlamentā.

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks: Mums jāiet uz sāpīgiem un nepopulāriem pasākumiem. Pilsoņi jutīs smagas sekas. Bet cita ceļa nav. Krievija mums ir divkāršojusi gāzes cenas. Tā ir maksa par mūsu neatkarību.

„Tribunāls”, – kliedz uz ielas. Vakarā pie parlamenta ēkas protestēja galēji labējo atbalstītāji un pieprasīja iekšlietu ministra demisiju. Pirms trim dienām milicijas operācijas laikā nošāva vienu no viņu līderiem. Apstākļi nav skaidri.

Krievijas televīzija parādīja ziņas par radikāļiem uz ASV ziņu fona: prezidenta Obamas reitings saskaņā ar aptauju rezultātiem ir zems – ar viņu ir apmierināti tikai 41% amerikāņu.

Te viss ir pavisam savādāk. Sen jau prezidentam Putinam nebija tādas popularitātes: 80% krievu ir apmierināti ar to, kā viņš pilda amata pienākumus. Tiem, kuri ir noskaņoti kritiski, draud kauna stabs internetā. Šo portālu sauc „Nodevēji”. Tur var paziņot par tā saucamajiem nodevējiem. Tur var atrast blogeri Navaļniju un citus pazīstamus opozicionārus, kā arī žurnālistus. Izteikt priekšlikumu var ar vienu peles klikšķi. Kas vada ar šo portālu, nav zināms.     


Написать комментарий