Daugavpils teātra kolektīvs savus profesionālos svētkus veltīja Olimpiādei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, ceturtdien, 27.martā, pasaulē tika svinēta Starptautiskā teātra diena. Galvenā pilsētas kultūras vieta – Daugavpils teātris savus profesionālos svētkus daudzu draugu lokā nosvinēja jautri, neparasti un ar vērienu.

Uz svētku pasākumu tika aicināti cilvēki, kuri aktīvi atbalsta un palīdz teātrim attīstīties: sponsori, domubiedri, masu mediju pārstāvji un vienkārši teātra cienītāji un draugi. Teātra kolektīvu Starptautiskajā teātra dienā sveica kultūras ministre Dace Melbārde, kura nosūtīja īsziņu teātra valdes loceklim Oļegam Šapošņikovam un viņš uzskatīja par pienākumu nolasīt to visiem klātesošajiem.

Šoreiz svētki pagāja sporta zīmē, jo pasākuma tēma bija nesen noslēgušās Ziemas Olimpiskās spēles. Galvenais teātra režisors aizdedzināja lāpu, tika prezentēti Latvijas un ārzemju sportisti, teātra darbiniekiem pasniedza medaļas un ekskluzīvus T-kreklus ar Daugavpils teātra logo zīmi.

Taču ar ziemas sporta veidiem, piemēram, biatlonu, hokeju un daiļslidošanu Daugavpils teātrim bija par maz, tādēļ tika paziņots arī par Vasaras Olimpisko spēļu atklāšanu. Šoreiz Olimpisko lāpu aizdedzināja Rita Strode.

Pasākumā bija daudz jautru improvizāciju, skanēja apsveikumi un pateicības vārdi. Tajā uzstājās teātra deju trupa, kura kārtējo reizi pārsteidza visus ar plastiku, enerģiju un pozitīvu.

Vārdu sakot, svētki izdevās. Skatītāji katru uzstāšanos sagaidīja ar aplausiem un smiekliem.

Tuvākajā laikā Daugavpils teātris dosies uz galvaspilsētu, kur sniegs viesizrādes, kuras ne tikai atgādinās par mūsu pilsētu un reģionu, bet arī kārtējo reizi pārsteigs visai izlutinātu Rīgas publiku.  


Написать комментарий