ANO nosoda Krimas referendumu kā «nelikumīgu»

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālā asambleja ir pieņēmusi rezolūciju, atzīstot par nelikumīgu Maskavas atbalstīto 16.marta referendumu par Krimas pievienošanos Krievijai un paužot atbalstu Ukrainas teritorijas nedalāmībai. No 169 valstīm rezolūciju atbalstījušas 100, atturējušās 58, bet pret balsojušas 11.

27.martā pieņemtajā dokumentā arī minēts, ka notikušajam referendumam nav juridiska spēka un tas nevar kalpot par pamatu Krimas autonomās republikas vai Sevastopoles statusa maiņai.

Pret rezolūcijas pieņemšanu balsojusi Krievija, Baltkrievija, Armēnija, Ziemeļkoreja, Sīrija, Sudāna, Zimbabve, Nikaragva, Kuba, Venecuēla un Bolīvija, ziņo ITAR-TASS.

Ukrainas pagaidu ārlietu ministrs Andrejs Dešica pēc Ģenerālās asamblejas balsojuma sacījis: «Tas, ka šis atbalsts nāca no visām pasaules malām, parāda, ka šim jautājumam ir globāla, ne tikai reģionāla nozīme».

Savukārt Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins vērtējis, ka «fakts, ka gandrīz puse» Ģenerālās asamblejas locekļu nav pauduši atbalstu «ir ļoti uzmundrinošs».

Tikmēr Starptautiskais Valūtas fonds un Ukraina vienojusies par aizdevuma saņemšanu 14-18 miljardu ASV dolāru (9,8-12,6 miljardu eiro) apmērā, vēsta BBC.


Написать комментарий