Politologi: Prezidenta Bērziņa izteikumi bija kļūda

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Latvijas prezidenta Andra Bērziņa izteikums, ka uzaicinājums ierasties vizītē Latvijā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam joprojām ir spēkā, bija kļūdains solis, uzskata portāla Mixnews.lv aptaujātie politologi.

"Domāju, ka Bērziņa izteikumi bija ne visai pārdomāti, jo šajā gadījumā, ņemot vērā mūsu komplicēto situāciju, kur savijās gan ekonomiskās lietas, gan politiskās, principiālās lietās mums nevajag skriet pa priekšu, ne vilkties nopakaļ. Mums nevajadzētu būt tiem, kas visskaļāk kliedz un saka, ka viss būs labi, ka tik mums ir tranzīts," sacīja LU profesors, politologs Juris Rozenvalds.

"Pašreizējā situācijā mums nav nepārtraukti jāspļauj Krievijas virzienā, bet diez vai tas būtu īstais brīdis, kad teikt, ka mēs joprojām gaidām Putinu, neskatoties uz to, kas šobrīd notiek Ukrainā un ap to," piebilda politologs.

"Daudz, kas ir atkarīgs no Eiropas Savienības (ES) nostājas, tā pašreiz līdz galam vēl nav skaidra, tāpēc arī no šī viedokļa paziņojums nav bijis pārdomāts," uzsvēra Rozenvalds. "Man grūti teikt, vai tas tāpēc, ka Bērziņa kungam to nav teikuši viņa padomnieki vai viņš padomniekus neklausa, bet rezultāts nav labākais, kas varētu būt."


Написать комментарий