„Daugavpils Grappling Team” pārstāvji piedalījās 2.Latvijas Republikas atklātajā čempionātā Brazīļu džiu džitsu

foto: Daugavpils Grappling Team
foto: Daugavpils Grappling Team

29.martā „Daugavpils Grappling Team” pārstāvji piedalījās 2.Latvijas Republikas atklātajā čempionātā Brazīļu džiu džitsu. Sacensībās piedalījās sportisti no Latvijas un Lietuvas, kuri No-Gi formātā sacentās 3 grupās: vīrieši iesācēji, kas trenējas līdz 1 gadam; vīrieši, kas trenējas vairāk nekā gadu; 1995.-1999.gadā dzimušie juniori.

Saskaņā ar sacensību noteikumiem, pamatlaikā uzvar tas sportists, kurš panāk tīru uzvaru, izpildot sāpju paņēmienu vai žņaugšanas tvērienu.
Neskatoties uz to, ka noteikumos bija paredzēts, ka sacentīsies tikai vīrieši, tajās piedalījās arī divas meitenes, viena no tām bija Daugavpils skolēnu džudo kluba vadītāja un trenere Veronika Krumgolde. Cīnoties vīriešu junioru grupā, Veronika parādīja sevi no labas puses un vīriešu turnīrā izcīnīja „sudrabu”.

Tāpat junioru grupā debitēja Normunds Pavļukevičs un Iļja Kudrjavcevs. Normunds, izcīnot 4 uzvaras, tikai fināla piekāpās lietuviešu sportistam un ieguva otro vietu, bet Iļja 5 cīņu rezultātā izcīnīja „bronzu”.

Vēl diviem disciplīnu debitantiem – Aleksandram Harlamovam un Jānim Landsmanim (Rīgas rajons) – ir laba pieredze džudo un sambo sacensībās. Aleksandrs savā grupā guva vienu uzvaru, bet ar to nepietika, lai cīnītos par medaļām. Jānis grupā, kurā sacentās vīrieši bez pieredzes, ieņēma godpilno trešo vietu. Tāpat ar vienu uzvaru bez medaļas palika Antons Jevdokimovs (juniori).

Pieredzējušais Dmitrijs Anisko, kurš ir dzimis 1996.gadā, cīnījās pieaugušo kategorijā, kurā izcīnīja divas tīras uzvaras, bet cīņā par iekļūšanu finālā piekāpās lietuviešu sportistam, kurš uzvarēja visai savdabīga veidā, tomēr tiesnesis to neuzskatīja par pārkāpumu un Dmitrijs ieņēma trešo vietu.

Īpaša pateicība tiek izteikta Aleksandram Harlamovam par palīdzību brauciena organizācijā.



Написать комментарий