Parādnieks vienisprātis ar Pozneru krievvalodīgo jautājumā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem jāzina latviešu valodu, saprotot, ka valsts pamatiedzīvotāji ir latvieši, savā radošajā vakarā Kongresu namā atzina krievu publicists Vladimirs Pozners.

Viņa viedoklim atbalstu paudis nacionālās apvienības VL-TB/LNNK deputāts Imants Parādnieks.

"Vladimirs Pozners par Latviju, kā latviešu valsti un okupāciju. Ja kaut puse no cittautiešiem to apzinātos...," savā Twitter profilā uzrakstījis Parādnieks.

Uz dokumentālo filmu autora Roberta Klimoviča piebildi, ka "būtu labi, ja to apzinātos paši latvieši", Parādnieks atbildējis: "Tas gan... Tad katrs uzskatīs par savu pienākumu ar cittautieti runāt latviski, tādējādi PALĪDZOT viņam apgūt valsts valodu!"

Jāatgādina, ka savā radošajā vakarā Rīgā Pozners komentēja mazākumtautību problēmu Latvijā, aicinot krievus neaizmirst, kas šajā zemē ir saimnieks.

"Jā, Latvijā ir daudz krievu, krietni vairāk nekā Lietuvā un Igaunijā. Bet paklausieties – jūs dzīvojat valstī, kuru sauc Latvija, bet daudzi nerunā latviski. Kāpēc? Es vispār to nesaprotu. Jā, tā bija daļa no Padomju Savienības, bet nu un? Tā tomēr nav jūsu valsts – es ar to domāju krievus, tā ir viņu [latviešu] valsts. Un vajadzētu obligāti pacensties iemācīties valodu," krievvalodīgos aicināja Pozners.

Iepriekš Pozners izteicās, ka pēc viņa domām Latvijai nevajadzētu audzināt Latvijas pasu īpašniekus, bet tieši pilsoņus. Pazīstamais žurnālists gan neredz nekādus draudus latviešu valodai, taču uzskata, ka Latvija paliek Krievijas interešu zonā.


Написать комментарий