7 Daugavpils novada skolas plāno atrisināt izglītības iestādēs esošās sociālās problēmas

foto: panoramio.com
foto: panoramio.com

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka otro gadu pēc kārtas Daugavpils novada izglītības iestādes uz konkursa pamata var saņemt līdzekļus sociālo problēmu risināšanai.

Runa ir par projektu konkursu „Kopā būt”, dalībai kurā izglītības iestādes varēja pieteikties līdz 7.aprīlim.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības speciāliste Natālija Pēterāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka kopumā ir saņemti 7 Daugavpils novada skolu pieteikumi, kas liecina, ka projektu konkurss ir ļoti aktuāls. Jāatzīmē, ka pagājušā gada uzvarētāji šī gada konkursā nepiedalījās.

Vērtēšanas komisija konkursa uzvarētājus noteiks līdz 1.maijam, un katrs no trim uzvarētājiem saņems balvu 710 eiro apmērā, kas palīdzēs realizēt izglītības iestādes ieceri.

Atgādināsim, ka pērn konkurss tika rīkots pirmo reizi un par tā uzvarētājiem kļuva trīs izglītības iestādes. Par uzvarētāju tika pasludināts Špoģu vidusskolas projekts, kurā uzmanība tika veltīta vairākām problēmām – skolēnu veselības stāvoklim un attiecībām ģimenē. Citu problēmu – mobingu – risināja Vaboles vidusskolā. Problēmas risināšanai tiks piesaistīti speciālisti no Rīgas, kuri ilgu laiku nodarbojas ar apmācību un izstrādā programmas problēmsituāciju novēršanai. Savukārt trešais projektu konkursa uzvarētājs – Birznieku pamatskola – rīkoja kopīgos pasākumus, piemēram, labdarības talku, ieviesa jaunās tradīcijas, tostarp skolas avīzes izdošanu.


Написать комментарий