Deputāts J.Viļums: Masveida nekārtību novēršana Ukrainas dienvidaustrumos ir vietējo tiesībsargājošo instanču darīšana

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pasaules plašsaziņas līdzekļu uzmanība joprojām ir pievērsta situācijai Ukrainā. Svētdien, 6.aprīlī, Luganskā, Harkovā, Mariupolē un Doņeckā notika prokrieviski mītiņi, kuru laikā aktīvisti izteica neuzticēšanos apgabalu padomju deputātiem un pieņēma lēmumu šajās teritorijās izveidot neatkarīgas valstis.

Portāls Gorod.lv griezās pie Saeimas deputāta Jura Viļuma ar jautājumu, vai minētā situācija atšķiras no tās, kas nesen notikusi Kijevā. Pēc deputāta domām, masveida nekārtības augstākminētajās Ukrainas pilsētās esot vietējo tiesībsargājošo instanču darīšana.

„Neko vairāk nevaru pateikt, jo, tāpat kā jūs, informāciju saņēmu tikai no plašsaziņas līdzekļiem. Cik man zināms, patlaban (plkst.14:00) vietējie aktīvisti ir atteikušies no savām iecerēm. Labi, ka problēma tika atrisināta bez spēka pielietošanas un neviens necieta”, uzskata J.Viļums.

Tā saucamos „pretterorisma pasākumus”, kurus Kijevas vadība sola, reaģējot uz nekārtībām Ukrainas dienvidaustrumos, - kriminālatbildības pastiprināšanu par separātismu un ārkārtas stāvokļa izsludināšanu – deputāts J.Viļums vērtē kā mēģinājumu noturēt leģitīmo varu.

„Cerams, ka līdz tam nenonāks un konflikts būs izsmelts. Šajā gadījumā varas iestādēm ir tiesības iestāties pret likumu pārkāpšanu, jo nelikumīga varas iegūšana ir likuma pārkāpums”, ir pārliecināts LR Saeimas deputāts.


Написать комментарий