Kijeva: Nemierus Ukrainā finansē Janukovičs

foto: rus.delfi.lv
foto: rus.delfi.lv

Kijevas varas iestādes noskaidrojušas, ka nemierus Ukrainas dienvidaustrumos finansē no amata atstādinātais prezidents Viktors Janukovičs.

"Mums ir skaidra informācija, ka to visu finansē Janukovičs un viņam pietuvinātās personas. Viņi to dara no Maskavas caur aģentiem, caur savām struktūrām," sacīja Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja pienākumu izpildītājs Sergejs Pašinskis, piebilstot, ka konti caur kuriem tika pārskaitīta nauda, ir bloķēti.

Tāpat Pašinskis komentēja runas par to, ka protesta akciju finansēšanā it kā iesaistīti arī oligarhs Rinats Ahmetovs un bijušais Luganskas apgabala gubernators, Reģionu partijas pārstāvis Aleksandrs Jefremovs. Pašinskis atzina, ka "tiešu pierādījumu viņam nav".

Prezidenta administrācijas vadītāja pienākumu izpildītājs kategoriski noraidīja amerikāņu un "Labējā sektora" aktīvistu līdzdalību Harkovas, Doņeckas un Luganskas administrācijas ēku atbrīvošanā. Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrija pauda apgalvojumu, ka ASV pilsoņi Ukrainā darbojas Ukrainas Iekšlietu ministrijas specvienības formās.


Написать комментарий