Katrs sestais Daugavpils iedzīvotājs izmanto LCB pakalpojumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) vadītāja Jeļena Šapkova, prezentējot Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputātiem pārskatu par iestādes darbību aizvadītajā gadā, minēja statistikas datus, kuri apliecina publisko bibliotēku nepieciešamību.

Saskaņā ar bibliotēkas statistikas datiem, 2013.gadā LCB datu bāzē bija 16 529 lietotāji, un tas ir par 583 cilvēkiem vairāk, nekā 2012.gadā. 5 527 no tiem ir bērni un jaunieši līdz 18 gadiem. Pērn bibliotēku apmeklēja 288 487 reizes – par 2 tūkstošiem vairāk, nekā 2012.gadā.

Jeļena Šapkova atzīmēja, ka bibliotēkas pakalpojums izmanto katrs sestais pilsētas iedzīvotājs, katrs no reģistrētajiem lietotājiem pērn bibliotēku apmeklēja vidēji 17 reizes un izlasīja 28 izdevumus.

Bibliotēkas pamatpakalpojumi ir bezmaksas, tādēļ pilsētnieki tos aktīvi izmanto. LCB organizē arī pasākums bērniem un pieaugušajiem, realizē projektus, kuri veicina interesi par lasīšanu, organizē senioriem domātos datorkursus. 

LCB struktūrā ietilpst 6 filiāles, kuras atrodas dažādos pilsētas mikrorajonos, tāpat iestāde reizi mēnesī cietumā apkalpo uz mūžu ieslodzītos.

Pārskatā norādīts, ka pastāv risks, ka bibliotēkai varētu pietrūkt telpu un darbinieku, kas ir saistīts ar fondu komplektācijas riskiem un nepietiekamu pakalpojumu pieejamību cilvēkiem ar ierobežotām iespējām. Bibliotēkas vadītāja paskaidroja, ka cilvēkiem ar ierobežotām iespējām esot pieejama tikai Vienības namā esošā bibliotēka, pārējās filiāles invalīdiem nav pielāgotas, tomēr šie cilvēki var pasūtīt grāmatu elektroniski un saņemt to savā dzīvesvietā. Vides labiekārtošanas pasākumi ir iekļauti attīstības programmā.
 


Написать комментарий