J.Dukšinskis ierosināja sadalīt Daugavpils Bērnu un jaunieši sporta skolu vairākās iestādēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Bērnu un jauniešu sporta skolas darbības pārskata par 2013.gadu izskatīšanas gaitā Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis uzdeva iestādes vadītājam jautājumu, vai netiek plānots sadalīt iestādi vairākās struktūrās.

J.Dukšinskis atzīmēja, ka sporta skola esot liela, tajā nodarbojas ar vairākiem sporta veidiem, tādēļ, pēc vicemēra domām, skolas sadalīšana vairākās iestādēs ļautu labāk organizēt tās darbību.

Sporta skolas vadītājs Imants Utināns paskaidroja, ka nesen optimizācijas ietvaros vairākas sporta skolas tiks apvienotas vienā, un šobrīd tajā strādā daži vietnieki, kuri ir atbildīgi par noteiktiem sporta veidiem. Tas ļauj veiksmīgi organizēt treniņu procesu, labāk plānot finanses un pasākumus.

Tomēr vicemērs atzīmēja, ka šis jautājums esot apspriežams un tas jāizskata. Iebildumu pret šo ierosinājumu nebija.

Iestādes pārskata izskatīšanas gaitā I.Utināns pastāstīja, ka sporta skola realizē 32 programmas, kas ir saistītas ar 16 sporta veidiem, skolu apmeklē 1 758 audzēkņi. Iestādē strādā 77 skolotāji, kuri pastāvīgi pilnveido zināšanas, piedalās dažādos projektos.

Pārskatā norādīts, ka labākie sporta skolas sasniegumi 2013.gadā ir sekojošie: Anastasija Grigorjeva uzvarēja Eiropas brīvās cīņas čempionātā, Andris Jahimovičs izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionātā kadetiem paukošanā ar špagu.

Sporta skolas darbība esot saistīta ar dažiem riskiem – pastāv iespēja, ka mazu darba algu dēļ treneri pametīs darbu sporta skolā un strādās privātos klubos, kā arī degvielas cenu kāpuma dēļ braucieni uz sacensībām maksās pārāk dārgi. Imants Utināns atzīmēja, ka problēmas esot saistītas arī ar to, ka trūkst bāžu, kurās varētu notikt treniņu process. Patlaban lielāka daļa nodarbību notiek skolu sporta zālēs, ja skolās notiks vairāk sporta nodarbību, šī problēma kļūs vēl aktuālāka, atzīmēja I.Utināns.


Написать комментарий