Pabriks aicina skolēnus ziedot naudu armijai

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Saeimas deputāts Artis Pabriks viesojies Āgenskalna Valsts ģimnāzijā un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, lai ar skolēniem diskutētu par politikas lomu sabiedrības ikdienas dzīvē, kā arī pārrunātu dažādus starptautiskās politikas notikumus, tajā skaitā situāciju Ukrainā un tās ietekmi uz Latvijas drošību. Tā teikts Pabrika oficiālajā mājaslapā.

"Ja vēlaties būt noteicēji savā dzīvē, jums jābūt aktīviem sabiedrības pilsoņiem, proti, jums jābūt āmuram, nevis naglām. Par politiskajiem procesiem valstī un pasaulē ir jāinteresējas, jo tie ietekmēs jūsu dzīves, tāpēc labāk būt aktīvam politikas veidotājam, nevis ļaut, lai tavu likteni izlemj citi," uzsvēra Pabriks.

Diskutējot par notikumiem Ukrainā, Pabriks aicināja skolēnus padomāt, cik viņi būtu gatavi paust ne tikai molāru atbalstu, bet arī ziedot daļu savas ģimenes ienākumu.

"Reizēm mēs pārmetam, ka Rietumvalstis ir pārāk lēnas un ieviestās ekonomiskās sankcijas pret Krieviju ir pārāk bezzobainas, taču jāatceras, ka ikvienā valstī šādu lēmumu pieņemšana nav viegla, jo atstāj iespaidu arī uz valstu budžetiem un iedzīvotāju labklājību. Tāpēc arī mums pašiem ir jābūt gataviem ne tikai paust atbalstu vārdos, bet arī no kaut kā atteikties vai arī par kaut ko maksāt vairāk."

Pabriks norādīja, ka Latvijas bruņotie spēki ir profesionāli, taču papildu finansējums to attīstībai ir ļoti nepieciešams.

"Diemžēl par savu armiju atceramies tikai tad, kad no mums netālu notiek šāds konflikts, taču tas ir tuvredzīgi. Finansējuma piešķiršana bruņotajiem spēkiem ir kā apdrošināšana pret nelaimes gadījumu. Ja tam neatvēlēsim pietiekami daudz līdzekļu, diemžēl sekas var būt neatgriezeniskas."


Написать комментарий