Viņķele: Krievijas telekanāla aizliegums ir izmisuma solis

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Lēmums aizliegt Krievijas televīzijas kanāla "Rossija RTR" translēšanu Latvijā ir izmisuma solis, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja bijusī labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Pēc viņas teiktā, Latvijā nevar piedāvāt tāda satura televīzijas programmas, kas varētu ieinteresēt krievvalodīgo auditoriju.

"Likums paredz aizliegumu, kā mehānismu noteiktās situācijās. Acīmredzot, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ir atradusi kādu neatbilstību likumā noteiktajām normām. Mēs redzam, ka uz katru aizliegumu Krievija atrod vismaz vienu asprātīgu risinājumu, līdz ar to, aizliegums nekādi neatbrīvo Latviju no pienākuma domāt, par savādāka satura raidījumu veidošanu krievvalodīgajai auditorijai," pastāstīja Viņķele.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome pieņēmusi lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā.

Latvijas Televīzija iecerējusi veidot kopīgu Baltijas valstu telekanālu krievu valodā, kurā pārraidītu ziņas un Ukrainā, Krievijā ražotus seriālus "bez propogandas".


Написать комментарий