Naujenes pagasta sievietes aicina uzņemties aktīvu lomu sabiedrībā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ne reizi vien ziņoja par pasākumiem, kurus organizē Naujenes pagasta sieviešu iniciatīvas klubs „Šarms”. Steidzamies paziņot, ka cilvēces daiļā dzimuma pārstāves joprojām ir tikpat aktīvas.

Kā ziņo Daugavpils novada municipālais portāls, šī gada janvārī sieviešu klubs „Šarms” izstrādāja un iesniedza konkursam projektu „Mācies, radi un dari Naujenē”, kura mērķis ir izveidot Naujenes pagasta sieviešu kultūras aktivitāšu atbalsta grupu, lai veicinātu pagasta sieviešu aktīvas pozīcijas izveidošanu.

Tādējādi projekta ietvaros no 1. aprīļa līdz 31. augustam sieviešu klubs plāno Naujenes pagasta sievietēm no trūcīgām ģimenēm iemācīt jaunas prasmes mīksto rotaļlietu izgatavošanā, skrapbukinga (ģimenes vai personīgo fotoalbumu izgatavošanā un noformēšanā) un ziepju izgatavošanā. Kopumā ir paredzētas trīs radošās darbnīcas un četras prasmju apmaiņas darbnīcas, kurās sievietes apgūs vēl papildus dekupāžas, pērļošanas, sveču liešanas un filcēšanas pamatprasmes, kuras varēs izmantot kā sevis pilnveidošanai, tā arī ģimenes labklājības celšanai.

Turklāt tiks izveidota masku un kostīmu kolekcija, kura piedalīsies visās Naujenes pagasta kultūras un sporta aktivitātēs. Naujenes pagasta iedzīvotājiem būs savs talismans – gliemezis Naujis un meitenīte Jene, kuri popularizēs Naujenes pagastu un tā cilvēkus.

Tieši tādēļ projekta autori un pasākuma organizatori visas sievietes, kuras vēlas iegūt jaunas zināšanas un iemaņas vai piedalīties kultūras pasākumu atbalsta grupā, aicina ciemos uz sieviešu klubu „Šarms” (Daugavas ielā 31a, Krauja, Naujenes pagasts). Sīkāku informāciju var iegūt šeit.


Написать комментарий