Die Welt: Eiropa var aizmirst par mieru, ja pārvērtīs Krieviju par ienaidnieku

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Rietumi ir izvēlējušies nepareizu kursu attiecībā pret Krieviju, uzskata die Welt. Brisele līdz šim brīdim nav sapratusi, ka Maskava uzstāj uz Kijevas neitralitāti, jo tā Krievija iegūs tās kontroli. Lai nesaasinātu situāciju, ASV un ES atliek vien ieviest sankcijas, „žvadzināt ieročus” un cerēt uz reformām Krievijā.

„Kā vēsta paruna, ja vēlies uzvarēt savu ienaidnieku, vajag iepazīt viņu tuvāk”, – raksta Jorgs Aigendorfs. Bet gadījumā ar Krieviju par ienaidnieku vispār nevar būt runa, jo tad var uzreiz aizmirst par mieru Eiropā, domā žurnālists, – vēsta russian.rt.com.

Un tomēr, turpina Aigendorfs, Ukrainas konfliktā Kremlis atrodas otrā barikāžu pusē un spēlē pēc saviem noteikumiem, kuri nav saprotami Eiropai. Kamēr Briselē cenšas uzminēt Krievijas nodomus un domā par kārtējiem kredītiem Kijevai, Krievijas politiķi jau sen ir noteikuši, ka Ukrainai jāpaliek par „neitrālu teritoriju”. Šāds lietu stāvoklis būtu ļoti izdevīgs Krievijai, jo tā varētu pilnīgi kontrolēt Ukrainu.

No Krievijas valdības redzes viedokļa galvenais, lai Ukrainas prezidenta vēlēšanās neuzvarētu Rietumiem lojāls kandidāts, t.i., Pjotrs Porošenko. Tādēļ Krievija ļauj separātistiem turpināt protestus, raksta Aigendorfs.

„Tādējādi  Ukrainas valdība nokļūst bīstamā situācijā: vai nu tā neko nedara un izskatās vāja, vai nu pieļauj tālāko eskalāciju … un riskē reaģēt uz to stingrāk. Krievijai šādā gadījumā radīsies tiesības aizsargāt savas minoritātes intereses Ukrainā”, – viņš skaidro.

Pēc žurnālista vārdiem Rietumiem to visu paciest nedrīkst. Tomēr vienīgais, kas atliek Eiropai un Amerikai, ir „ieviest sankcijas uz žvadzināt ieročus … un cerēt, ka vienā jaukā dienā arī Krievijā notiks reformas”.

 


Написать комментарий