3000 Eiropas migranti bezdarbnieki Lielbritānijā dzīvo uz pabalstu rēķina 1

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Saskaņā ar jaunāko pētījumu tūkstoši Eiropas migrantu bezdarbnieku dzīvo Lielbritānijā uz pabalstu rēķina, kuri katru gadu nodokļu maksātājiem izmaksā vairāk nekā 10 milj. mārciņu tikai mājokļu nomai.

Pēc valdības novērtējuma mājokļa pabalsta saņemšanai vidēji 100 mārciņu apmērā katru nedēļu no Eiropas ierodas apmēram 3000 cilvēku. Vairāk nekā puse no viņiem saņem valsts atbalstu 6 mēnešus, bet apmēram trešdaļa – gadu un vairāk. Darba un pensiju departamenta informācija par tā saucamo „Eiropas pabalstu tūrismu” ir publicēta pirmo reizi un uzskatāmi demonstrē šīs parādības mērogus, – ziņo ruconnect.co.uk.

Šis pētījums attiecas tikai uz daļu pabalstu – tieši uz mājokļa pabalstu. Trīs ceturtdaļas Eiropas migrantu ir vientuļi vai pāri bez bērniem. Un tikai ceturtdaļai ģimeņu ir viens vai vairāki bērni. Trešdaļa no viņiem apmetas Londonas apkaimē, Skotijā – 10%  un Velsā – 3%.

Cīņas ar šo parādību ietvaros valdība plāno atteikt mājokļa pabalstu tiem imigrantiem, kuriem Lielbritānijā nav darba pabalsta pieprasīšanas brīdī.


Написать комментарий

nu bet visi vini tacu nav no latvijas