Slavjanska sagaidīja Krievijas tankus ar gavilēm

foto: interpolit.ru
foto: interpolit.ru

Kad militārā tehnika ar Krievijas karogu ienāca Slavjanskā, pilsētas iedzīvotāja sveica to ar aplausiem, ziņo Sky News. Pēc korespondenta vārdiem, kad gaviles rimās, cilvēki mierīgi atgriezās pie savām ikdienas lietām.

Ukrainas premjerministrs apsūdzēja Maskavu par „jauna Berlīnes mūra uzbūvēšanu”. Tai pašā laikā parādījās video ieraksti, kuros ir redzamas bruņu mašīnas ar Krievijas karogu valsts austrumos. Daži vietējie iedzīvotāji priecīgi sveica to. Tas viss notika, neskatoties uz Ukrainas valdības paziņojumiem par nodomu veikt pretterorisma darbības reģionā, – ziņo russian.rt.com.

Keits Stalards, Sky News korespondents: Ielās gaviles, es redzu, kā divi mazi bērni pozē fotogrāfijai pie viegla tanka uz cilvēku fonā maskās un ar ieročiem. Šajā apstāklī ir kaut kas jauns, cilvēki atnāk paskatīties un nofotografēties.

Nesen te bija vairāku simtu cilvēku pūlis. Viņi aplaudēja, gavilēja un māja ar Georgija karogu – Krievijas uzvaras karā simbolu, un satika šos cilvēkus kā varoņus. Patlaban pūlis ir izklīdis.

Tagad, kad es runāju, es skatos uz šo vieglo tanku, kurš stāv zem koka apmēram 20 m attālumā no bērnu laukuma, kurā jautri rotaļājas bērni. Vecāki šūpo viņus uz šūpolēm, bet viņi skatās uz turieni, kur atrodas militārā tehnika. Bet galvenokārt cilvēki te dzīvo parastu dzīvi, staigā pa veikaliem un iet uz darbu.

Turklāt, lai nonāktu pilsētā, jāiziet divi kontroles un caurlaides punkti. Tik no nopietni tiek kontrolētas pilsētas nomales, bet pašā pilsētā turpinās ikdienas dzīve. Te nav sajūtas, ka pilsēta ir aplenkta, nav paaugstināta sasprindzinājuma sajūtas.


Написать комментарий