Separātisti Slovjanskā sagūsta ukraiņu žurnālistu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Ukrainā Doņeckas apgabala Slovjanskā separātisti sagūstījuši ukraiņu žurnālistu, fonda "Atvērtais dialogs" neatkarīgo novērotāju Sergiju Ļefteru, kurš Doņeckas apgabalā bija ieradies ar novērotāju misiju, ziņo LETA-UNIAN.

Žurnālists aizturēts trešdien. Viņš apsūdzēts spiegošanā un par dalību organizācijā "Labējais sektors".

Atbilstoši jaunākajām ziņām, Ļefters tiek turēts Ukrainas Drošības dienesta (UDD) Slovjanskas nodaļas ēkas pagrabā, uz kurieni viņš pārvests no pilsētas padomes. Par žurnālista fizisko stāvokli nekas nav zināms.

Fonds "Atvērtais dialogs" vērsies pie ANO un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvjiem ar lūgumu atzīt, ka žurnālista nolaupīšanā ir vainojama Krievija, kas īsteno agresiju pret Ukrainu.

Krievija liek šķēršļus objektīvas informācijas vākšanai un publiskošanai par situāciju Ukrainas austrumos. Vienlaikus turpinās aktīva Krievijas propaganda reģionā un pasaulē, tiek izplatīta melīga informācija, un tā rezultātā konflikts Ukrainas un Krievijas starpā padziļinās, teikts "Atvērtā dialoga" paziņojumā.

"Mēs esam satraukti par to, ka cilvēku nolaupīšana un žurnālistu aizturēšana Ukrainas austrumos var kļūt par parastu praksi, kas ir pretrunā ar cilvēktiesību pamatprincipiem. Mēs esam pārliecināti, ka objektīvas informācijas izplatīšana par Krievijas darbībām Ukrainas austrumos un pasaules sabiedrības uzmanības pievēršana palīdzēs apturēt Krievijas Federācijas agresiju pret mierīgiem Ukrainas pilsoņiem," uzsvēra fondā.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

UDD publiskojis pierādījumus par vērienīgu Krievijas militāro agresiju Ukrainas austrumu apgabalos. Agresiju īsteno Krievijas bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) izlūkošanas un diversiju grupas, liecina UDD materiāli.


Написать комментарий