Pēc Broka domām situācija ar kultūras vidi Daugavpilī pamazām uzlabojas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, jau vairākus mēnešus Daugavpils pilsētas domē strādā speciāli izveidota darba grupa, kuras uzdevums ir uzlabot kultūras vidi. Darba grupu vada deputāts Aivars Broks.

Pēc viņa vārdiem jau ir notikušas trīs sēdes pēc katras, no kurām pilsētas vadībai ir nosūtītas vēstules ar priekšlikumiem, kuri ir radušies grupas dalībniekiem aktīvas darbības rezultātā.

Portāls Gorod.lv painteresējās, kā A. Broks novērtē pilsētniekiem piedāvāto Lieldienu svētku pasākumu skaitu un līmeni. „Kultūras” grupas vadītājs paziņoja, ka rūpīgi analizēt šo jautājumu un pateikt, vai mūsu pilsētai pietiek kultūras pasākumu, šobrīd nevar, jo ir ļoti aizņemts.
„Man šķiet, ka pozitīvas pārmaiņas jau ir, un mūsu izteiktajos priekšlikumos tomēr ieklausās, bet vienalga jātiecas uz labāko.

Ļoti satrauc fakts, ka pilsētas domes deputāti neapmeklē mūsu kultūras pasākumus, neskatoties uz visiem ielūgumiem. Godīgi sakot, es pat nezinu, ko ar viņiem iesākt. Iespējams, ka jāievieš kaut kādus grozījumus pašvaldības noteikumos saskaņā, ar kuriem tautas kalpus var sodīt par šādu „nekulturālu” uzvedību”, – pastāstīja A. Broks.

Kā kļuva zināms, grupas darba laikā tās dalībnieki ir saņēmuši daudz padomu un priekšlikumu no dažādām Daugavpils iestādēm, kuras ar gatavību iet pretī un palīdz risināt aktuālus jautājumus, nevis vienkārši atrakstās.

Deputāts A. Broks ir pārliecināts, ka jāpalielina pasākumu intensitātes apjoms, vairāk jāizmanto jau esošie koncertu laukumi. Pēc viņa domām Vienības laukums pilsētas svētkos netiek izmantots pilnā mērā, kā arī mikrorajonos varētu būt vairāk pasākumu un ne tikai pilsētas svētku laikā.
„Turklāt mums ziņo, ka te viss ir kārtībā. Tuvākajā laikā – Lieldienās pārbaudīsim, vai tas tā ir”, – paskaidroja grupas vadītājs.    


Написать комментарий